2H start komend weekend met mooie paringen (Foto Peter Kuijpers)
2H start komend weekend met mooie paringen (Foto Peter Kuijpers)

Onvoorspelbare tweede klasse H dit weekend van start

Voetbal 548 keer gelezen

Om vooraf een favoriet aan te wijzen lijkt onbegonnen werk in 2H. BVV wellicht? De eens zo machtige Bosschenaren die nog maar vijf senioren teams hebben en een steriele jeugdbezetting? Of Heeswijk? Eindelijk zullen velen zeggen waar trainer Marc van de Ven in Heeswijk aan zijn vijfde jaar begint. Het altijd wel 'katholieke' Prinses Irene dat maar liefst drie nieuwe spelers verwelkomde? Veel vragen die het komend seizoen een antwoord vinden.

Door: Peter Kuijpers

Dé publiekstrekker is traditioneel de opening tussen Volharding en SSS'18. Uitgesproken de twee rechtstreekse degradanten uit de eerste klasse 1D van afgelopen seizoen. De voortekenen voor Volharding zijn niet best refererende aan de beker wisten de Vierlingsbekers zich niet te plaatsen, met als laatste afgelopen zondag een 1-6 oorvijg van Wittenhorst. SSS'18, dat trainer Ales Jurcik zag vetrekken, trok Ruud Vermeer aan die prima startte met een eerste plaats in de bekerpoule. Vermeer zat voorheen bij Boekel Sport waar hij vier jaar lang een goede indruk maakte. Voor hem een vuurdoop met de superderby zaterdag in Vierlingsbeek.



Links Niek van Zutphen die naar Heeswijk vertrok (Foto Peter Kuijpers)

Helvoirt – Heeswijk
Op papier een topper, maar geen garantie voor dit komende seizoen. Helvoirt dat al jaren meetelt in de tweede klasse, maar datzelfde geldt voor de ploeg van Sportpark Balledonk in Heeswijk. Trainer Marc van de Ven gaat zijn vijfde jaar in bij Heeswijk en verbleef daarvoor drie jaar bij Venhorst. Een blijvertje dus. Van de Ven: "De latere start van de competitie heeft vele voordelen, echter ben ik blij dat het zondag weer om de punten gaat. We hebben een redelijke voorbereiding gehad en we kijken uit naar de mooie uitwedstrijd in de competitie opening tegen een van de vele titelkandidaten in deze klasse: Helvoirt. Statistisch gezien doen we het erg goed de laatste jaren, daar we nu acht confrontaties op rij ongeslagen zijn tegen deze sterke en stabiele ploeg. Echter is het nog nooit gemakkelijk gegaan. We zijn compleet en weten welke speelwijze we willen hanteren om de drie punten te pakken. Weer veel mooie uitdagingen voor onze Heeswijkers." Heeswijk verwelkomde drie nieuwe spelers. Keeper Niek van Zutphen van VOW, Wesley Dekkers van Vorstenbossche Boys en Veghelaar Pieter Verbruggen van TOP. Wout Cuijpers verkaste naar DAW in Schaijk.

EVVC – BVV/Tim-Infra
Volgens velen zijn de Bosschenaren een van de gedoodverfde kampioenskandidaten. EVVC  hield zich koest op de 'transfermarkt' maar zag vaste waarde keeper Rick van Aalst vertrekken naar DAW. Voor het overige wordt de selectie, zoals gebruikelijk, met eigen jeugd weer aangevuld. We zouden bij de stoppers nog bijna Ron van den Berg vergeten waarvan onlangs afscheid van genomen werd. Trainer Stephan Hesemans is zoals veel collega's blij dat het weer begint: "We mogen weer! BVV thuis is een mooie opening. Altijd mooie ontmoetingen. Ondanks dat de voorbereiding nu een veel betere planning heeft hebben we toch wat vervelende blessures opgelopen. Rob van Dijk en Bjorn de Kinderen zijn er zeker niet bij. Beiden hebben nog tijd nodig. Wij zijn benieuwd na de goede bekeruitslagen waar we staan en dan is BVV een prima graadmeter. We kijken uit na zondag om de competitie thuis te openen." 

Rhode – Erp
Wat een heerlijke aankondiging. Een wedstrijd om naar uit te kijken en dan als opener in de nog maagdelijke competitie. Twee oude bekenden die vorig seizoen zowel in Rhode 1-1 als laatst in april in Erp een 1-1 uitslag kende. Twee teams waar qua spelers niet veel veranderde. Clubicoon Teun Latijnhouwers bij Rhode is de opvallende stopper in de 'Rooise' selectie. Erp werd uitgeschakeld in de beker en Rhode eindigde gelijk met Eijsden en moet om die reden binnenkort op neutraal terrein een beslissing spelen wie door mag naar de volgende ronde. Of ze daar nu zo blij om zijn in Rhode en wellicht in Eijsden valt te betwijfelen. Zondag wordt er om 14.30 uur afgetrapt op De Neul waar scheidsrechter Vereijken het sportief voor het zeggen heeft.

Venhorst – Prinses Irene
Nieuw is trainer Joost Janssen bij Venhorst. De trainer uit Grave komt van het tweede team van Nooit Gedacht waar hij tevens assistent was van Hoofdtrainer Wolf Wannet. Janssen: "Het bevalt me tot nu toe prima bij Venhorst. We hebben nagenoeg dezelfde groep als afgelopen jaar alleen keeper Luc Peters is bij zijn vrienden in Boekel gaan voetballen. We hebben daarvoor teruggekregen doelman Daan Fonken die overkomt van Gemert. Ik was opzoek naar een club met een echt dorps gevoel en dat is Venhorst zeker. Niemand gaat zomaar weg bij deze club bovendien voetballen we komend seizoen inde tweede klasse. Zondag Prinses Irene we zijn er klaar voor."



Op de doellijn links Rolf van den Boogaart. Koppend Koen Bollen en rechts op de doellijn Robin Walk (Foto Peter Kuijpers)

Broodje Kroket
Trainer William van der Steen van Prinses Irene zag dit jaar zijn selectie aangevuld met maar liefst drie spelers van buitenaf. Niks abnormaals en een te billeken beslissing als kwaliteitsbewaker in deze zware klasse mee te draaien. Het is nu eenmaal een utopie om alleen met eigen spelers dit jaar in jaar uit te klaren. Er kan zich eens een goede lichting voordoen (zie voorbeeld bij Venhorst), maar dat verdampt vaak dan weer snel als er geen aanvulling komt. Rolf van den Boogaart (Blauw Geel'38) Robin Walk en zijn zwager Koen Bollen komen beiden van UDI'19. Ze zullen het allen met een consumptie en een broodje kroket (overigens sterk aan te bevelen) uit de kantine moeten doen, zoals de rest. William van der Steen: "We hebben afgelopen zondag de voorbereiding goed afgesloten met een 3-1 overwinning op eersteklasser Quick 1888 en daarmee de tweede ronde bereikt. De groep is compleet en fit en we gaan ons deze week goed voorbereiden op de wedstrijd van aanstaande zondag tegen Venhorst. Vanuit Nistelrode is er veel respect voor Venhorst, zij laten zien dat je met een hecht team en enkele uitstekende spelers ver kunt komen. Ik verwacht een lastige wedstrijd voor ons, waarbij we goed zullen moeten zijn om resultaat te kunnen halen" ,aldus de trainer van Prinses Irene die zijn tweede seizoen ingaat in Nistelrode.

Programma voor komend weekend in 2H
Volharding-SSS'18
Emplina-TGG
Helvoirt-Heeswijk
EVVC-BVV/Tim-infra-H
Rhode-Erp
WSC-Margriet
Venhorst-Prinses Irene

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant