Sidney Gakpo (Foto: Peter Kuijpers)
Sidney Gakpo (Foto: Peter Kuijpers)

Sidney Gakpo: 'We hadden eigenlijk negen punten moeten hebben'

Voetbal 916 keer gelezen

UDEN| Een opvallende nieuwe speler dit seizoen bij UDI'19/CSU luistert naar de naam Sidney Gakpo. De 24-jarige Eindhovenaar kwam over van Geldrop. Afgelopen zondag maakte hij tegen SV Meerssen zijn eerste competitiegoal in dienst van de Parkzichters. Aanstaande weekend volgt de thuiswedstrijd tegen EHC dat met zeven uit drie lekker meedoet bovenin. Gakpo: "Ik denk dat het een lekkere wedstrijd wordt. EHC is ook een team dat wil voetballen."

Door: Willy Rooyakkers

Wie Sidney Gakpo weleens bij Gestel of Geldrop heeft zien spelen heeft een sierlijke, technisch sterke, aanvaller op het netvlies staan. Bij UDI'19 wordt hij echter gebruikt als aanvallende middenvelder. Gakpo: "Ik heb vroeger als jeugdspeler van FC Eindhoven eigenlijk ook altijd op die plek gespeeld. Als een soort nummer tien. Later bij de senioren werd ik ook voorin gezet. Ik kan zowel op de vleugels als in de spits aardig uit de voeten." Bij UDI'19 voelde hij zich al snel thuis. "Ik kende de trainer al een beetje en ook Tim Wolf en Rinke Pennings. Natuurlijk wist ik dat hier veel jongens uit Uden zelf spelen maar al heel snel zag ik geen verschil meer tussen die boys en de spelers van buitenaf. Het is een fijne groep, de sfeer is prima." 

Goede voorzieningen
Gakpo is ook erg te spreken over de voorzieningen bij UDI'19. "Alles is goed geregeld, dat is fijn. Zo trainen we met zeer goede ballen. Dat kun jij wel normaal vinden maar ik heb ook bij een club gespeeld waar dat niet zo het geval was. Voor een voetballer zijn dat belangrijke randvoorwaarden." De linkspoot kampte overigens vorig seizoen bij Geldrop met fysieke (rug) problemen waardoor hij zeven wedstrijden miste. "Ik kon toen niet veel, kon zelfs niet schieten. Nu is dat allemaal veel beter. Heel af en toe, als ik echt moe word, dan voel ik iets maar dat is een schim vergeleken met de pijn die ik toen had. Ik ben nu zo ver dat ik echt conditioneel ook fit begin te raken. Ik wil naar de situatie dat ik in minuut 90 net zo fit ben als in minuut 10. Daar zit ik niet ver meer vanaf. De echte super-fitheid bereik je alleen maar door het spelen van veel wedstrijden. Maar dat geldt voor iedere speler."

Positie
In vergelijk met de eerste twee competitieduels werd er in Meerssen een kleine wisseling doorgevoerd. Roald van Hout ging aan de rechterkant spelen terwijl Tim Wolf op het middenveld kwam. "Ik denk dat het erg goed stond. We creëerden veel kansen. Ja, het was lekker dat ik scoorde. Het was een mooie goal want Tufan Koca verstuurde een schitterende bal op Sam Wassenberg die perfect op mij terug legde. Vervolgens knalde ik de bal met mijn wreef vanaf een meter of achttien laag in de korte hoek binnen." Een technisch goed ingeschoten bal dus? "Haha. Als jij dat zegt." Overigens speelt het broertje van Sidney, Cody, bij PSV.  Cody is nog maar 18 en zit al dicht tegen de A-selectie aan maar helaas kampte hij de laatste tijd met een paar vervelende blessures. "Ja, dat is zuur. Hij brak zijn been door een tackle van achteren op de training notabene. Ook had hij daarvoor een kuitspier gescheurd toen er iemand opviel. Mijn broertje lijkt qua uiterlijk wel wat op mij maar is een iets andere speler. Hij is een echte buitenspeler, heeft een betere dribbel dan ik. Daarbij is hij rechts en ik links."

Negen punten
Sidney Gakpo is tevreden over de groei van het team maar vindt de puntenoogst nog wat karig. "Ik denk dat we negen punten hadden moeten hebben. Zeker tegen Vlissingen waren we de bovenliggende partij. Misschien misten we net wat stootkracht om door te drukken. Zondag moeten we er staan, ik heb daar vertrouwen in. Of we in dezelfde opstelling spelen? Ik weet het niet dat moet de trainer bepalen. Randy Hofmeijer was zondag geblesseerd, als hij fit is zal hij wellicht spelen. We zullen het zien." 

Programma Hoofdklasse B
BVC '12- Jong FC Den Bosch 
 VV GOES- Woezik 
 Groene Ster- SV Meerssen 
 Halsteren- IFC 
 SV Juliana '31- VV Gemert 
 Nuenen- Vlissingen 
 OSS '20- VV Baronie 
 UDI '19- EHC

Stand Hoofdklasse B
1. Groene Ster 3-9
2. EHC 3-7
3. IFC 3-7
4. GOES 2-6
5. UDI '19 3-5
6. Vlissingen 2-4
7. Gemert 3-4
8. Jong FC Den Bosch 3-4
9. SV Meerssen 3-3
10. OSS '20 3-3
11. SV Juliana '31 3-3
12. Halsteren 3-3 
13. BVC '12 3-3
14. Baronie 3-3
15. Woezik 3-0
16. Nuenen 3-0 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant