Afbeelding

Cursus 'Leren omgaan met computer, internet en social media'

Algemeen 205 keer gelezen

BOEKEL | Veel landelijke instanties en ook lokale organisaties richten steeds vaker hun dienstverlening digitaal in. In deze digitale maatschappij ondervinden mensen die moeite hebben met de computer daarvan dagelijks problemen. Maar er is goed nieuws: er is wat aan te doen. Bibliotheek De Lage Beemden start op woensdag 31 oktober in Boekel met de cursus 'Klik en Tik' voor iedereen die wil oefenen met de computer.

Sinds september heeft Boekel een Taalhuis voor mensen die beter willen leren lezen, schrijven, rekenen of omgaan met de computer. Het Taalhuis helpt, met bijvoorbeeld gesprekken, lees- en oefenmaterialen, activiteiten en cursussen, waaronder de cursus Klik & Tik. Zoeken op internet, e-mailen, online formulieren invullen, downloaden, Social media het komt allemaal aan bod. De cursus wordt gegeven in kleine groepjes van maximaal acht deelnemers iedere woensdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur in het Sint Jansgebouw, Sint Janplein 20 in Boekel. Tijdens zes bijeenkomsten wordt stap voor stap geoefend en iedereen werkt in zijn eigen tempo. 

Aanmelden
Wil je zelf op les of ken je mensen in uw omgeving die daarmee geholpen zouden zijn? Aanmelden kan in de bibliotheek of via mail info@bibliotheekdlb.nl of telefoon 0492 323245. Indien er plek is kan op ieder willekeurig moment worden ingestroomd. De kosten bedragen 15 euro voor bibliotheekleden en 25 euro voor niet-leden. Degenen waarvoor de kosten een probleem vormen, kunnen gebruik maken van de minimaregeling.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant