Fragment uit het toneelspel door vrijwilligers.
Fragment uit het toneelspel door vrijwilligers.

25-jarig jubileum VPTZ Uden-Veghel gevierd met symposium

Algemeen 936 keer gelezen

EERDE | VPTZ (Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg) Uden-Veghel hield een symposium in de Brink in Eerde vanwege haar 25-jarig bestaan, dit gebeurde op dinsdag 9 oktober. Ruim 100 deelnemers waren hierbij aanwezig. Werknemers uit de professionele gezondheidszorg van thuiszorgorganisaties, (huis)artsen, hospices en vertegenwoordiging van diverse gezondheidsorganisaties en de landelijke VPTZ. Alsmede de huidige vrijwilligers voor nacht- en daginzet van de VPTZ en oud-vrijwilligers.

Na de opening door bestuursvoorzitter Wiebe Oosten, werd de oprichtster van VPTZ Uden-Veghel, mevrouw Toos van Nimwegen in het zonnetje gezet. Zij heeft in 1993 het initiatief genomen om het thuis sterven in de regio mogelijk te maken. Door middel van het opleiden en organiseren van vrijwilligers in de palliatieve terminale thuiszorg, die 's nachts gaan waken om mantelzorgers te ontlasten. Vanaf 2000 is haar stokje overgenomen door Will Lenders, die deze dag georganiseerd heeft samen met haar collega Nellie van Hout als laatste actie van hun werkzame carrière. De organisatie was in samenwerking met het Netwerk Palliatieve Zorg Oss-Uden-Veghel, waarvan beleidscoördinator Monique van den Broek dagvoorzitter was. De symposiumorganisatie had deze keer niet gekozen voor lezingen en workshops. Door vrijwilligers waren enkele speciaal geschreven sketches ingestudeerd over dilemma's in de gezondheidszorg en VPTZ. Hierna werd er actief gediscussieerd door de bezoekers.

Na het symposium was er nog ruimte voor een informeel samenzijn met een hapje en een drankje. VPTZ Uden-Veghel bedankt alle sponsoren uit de omgeving. Dankzij hen bleven de kosten binnen de perken en konden alle vrijwilligers een goodiebag mee naar huis nemen als dank voor hun tomeloze en onbaatzuchtige inzet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant