Afbeelding

Lezing bibliotheek Boekel: 'Van onderdrukking naar opstand'

Algemeen 334 keer gelezen

BOEKEL | Oktober is de Maand van de Geschiedenis, hét grootste geschiedenisevenement van Nederland. In 2018 staat het thema Opstand centraal. Voor de bibliotheek een mooie gelegenheid om de geschiedenis in te duiken; ontdek gisteren om vandaag te begrijpen. In samenwerking met de bibliotheek verzorgt Inge Dümpel op donderdag 25 oktober de lezing 'Van onderdrukking naar opstand' in Bibliotheek Boekel.

Met haar persoonlijke verhaal neemt Inge het publiek mee door de geschiedenis van Indonesië. Via de pleitrede van Soekarno 'Indonesië klaagt aan', met daarin de uitspraak "U oordeelt over Moeder Indonesia zelf", vertelt zij onder andere hoe in het Indonesië van nu, deze woorden door de jongere generaties opnieuw gelezen en geïnterpreteerd worden.

Informatie
De lezing duurt van 19.30 tot 21.00 uur in bibliotheek Boekel. Inloop vanaf 19.15 uur en een uitloop tot 22.00 uur. De toegang is 2 euro en dit is inclusief een kopje koffie/thee. Kaartjes zijn alleen online te koop via de website van de bibliotheek: www.bibliotheeklagebeemden.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant