Een eerdere editie van Boomfeestdag
Een eerdere editie van Boomfeestdag

Scholen vieren weer Boomfeestdag

Algemeen 454 keer gelezen

UDEN | De jaarlijkse boomfeestdag in de gemeente Uden komt er weer aan, en wel op woensdag 21 november. Deze feestdag in Uden vindt sinds 2012 plaats in het najaar, in tegenstelling tot de landelijke boomfeestdag die in maart wordt gehouden. De ervaring heeft geleerd dat de geplante bomen en struiken dan veel beter aangroeien.

Ongeveer 200 leerlingen van acht verschilende scholen gaan dit jaar aan de slag op zeven locaties in Uden, Volkel en Odiliapeel. Het thema 'Maak het buiten beter' is als lesstof op school behandeld en wordt op die dag in praktijk gebracht door honderden struiken en bomen te planten. De projecten waar de leerlingen van groep 7 en 8 hun energie kwijt kunnen zijn: Looweg, Rouwstraat, Beemdenweg, Strikseweg, Duifhuizerweg, Morgenweg en het zonnepark aan de Zeelandsedijk.

Voorlichting
Het IVN speelt een belangrijke rol in het verloop van deze groene happening door voorlichting te geven op de scholen en ze te stimuleren tot deelname. Daarnaast zijn er de vele vrijwilligers van IVN en sVLU die samen met de gemeente Uden hand- en spandiensten leveren op de dag zelf. Elk jaar weer is het een feestelijk gebeuren als de leerlingen hun steentje bijdragen aan het nog groener maken van Uden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant