Afbeelding

Uden schenkt 400 kerstpakketten, succesvolle kerstactie Rotary en Innerwheel

Algemeen 930 keer gelezen

UDEN | De leden van Rotary Uden en de dames van Innerwheel Veghel-Uden stonden afgelopen zaterdag in diverse supermarkten in de regio Uden. Doel was om minimaal 350 kerstpakketten te maken, maar dat aantal is flink overschreden. Monique van Amelsvoort, voorzitter van de Rotary is zeer tevreden: "Wat een ongelofelijk aantal! Deze week kunnen we 400 gezinnen verrassen met een goed gevuld pakket."

"De mensen in Uden, Volkel en Zeeland zijn zo vrijgevig geweest", gaat ze verder. "In de supermarkt in Zeeland kwam een Amerikaanse vrouw met twee volle tassen voor de kerstactie aanzetten. Ze kende de actie niet, maar na de uitleg ging ze direct de supermarkt in om van alles te kopen. Ze vond het prachtig dat dit georganiseerd werd. Maar ook een oudere vrouw die met een blikje ragout iets wilde doen maakte indruk. Want ze had zelf niet veel, maar wilde toch iets geven. We doen deze actie al enkele jaren en we hebben dit keer echt heel veel producten mogen ontvangen. Namens Rotary Uden en Innerwheel wil ik iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan deze 400 pakketten."

De samenwerkende organisaties vinden het mooi dat zoveel inwoners van Uden, Zeeland en Volkel meedoen met dit goede doel. "We hebben bijna 12.000 producten ingezameld. Zaterdag zijn de producten gesorteerd en maandag is alles verpakt. Dat inpakken gaat aan een lopende band en dat doen we met veel plezier." De pakketten worden komende dagen afgegeven bij mensen die hiervoor in aanmerking komen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant