Afbeelding

TEDxYouth@Uden gaat voor een volgende editie

Algemeen 900 keer gelezen

UDEN | De eerste editie van TEDxYouth@Uden vond afgelopen zondag plaats in Theater Markant. Met veertien sprekers, drie acts en honderd gasten was het een volgeboekt event. Naast enkele lokale sprekers waren er ook inspirerende sprekers vanuit de rest van het land afgereisd om hun perspectieven met het Udense publiek te delen. 

Ongeveer een jaar geleden ging organizer Asli Bolat met de licentie aan de slag om een eerste editie van TEDx in Uden te verwezenlijken. Met een team bestaande uit dertien zogenoemde 'Changemakers', acht 'Young Ambassadors' en tal van andere betrokken vrijwilligers ging zij de uitdaging aan om dit bijzondere event mogelijk te maken in Uden.

Veertien zorgvuldig geselecteerde sprekers hebben zondag het podium verrijkt met hun visie op uiteenlopende onderwerpen als de publieke ruimte, circulaire economie, depressie en dankbaarheid en geluk. De nieuwe perspectieven die zij hiermee boden werden met groot applaus ontvangen door het enthousiaste publiek. Ook host Cemil Yilmaz wist het publiek te boeien met zijn interactieve manier van presenteren. Tussen de TED-talks door zorgden de acts van Demogroep V&K Uden, Chantal van de Water en Soulkids uit Bergen op Zoom voor de nodige afwisseling met hun energieke en visueel interessante optredens en benadrukten daarmee het jeugdige aspect van deze Udense editie van TEDx.

Tijdens de lunch vond er een zogenoemde #WeCareFair plaats; een jongerenbeurs waar de sprekers van het event samen met verschillende Udense organisaties het gesprek aangingen met de aanwezige gasten. Ook waren er 2 workshopsessies met een escaperoom – deze werden ingevuld door 'Guus Beweegt Je'. Daarnaast zorgden een 3D streetpainting en een gepersonaliseerde fotospiegel compleet in de huisstijl van TEDxYouth@Uden voor enige ontspanning en humor tijdens de pauzes. Het programma eindigde met een netwerkborrel waar de aanwezige gasten en sprekers onder het genot van een hapje en drankje hun ideeën en gegevens uitwisselden.

De organisatie van TEDxYouth@Uden roept iedereen nu al op om zich aan te melden als potentiële spreker, vrijwilliger of sponsor voor een komend event. Het team heeft de ambitie om TEDx binnen het onderwijs te implementeren en zo nog meer jongeren de kans te geven zichzelf te profileren, hopelijk op het TEDx Uden podium in 2020. De foto's en video's die gemaakt zijn tijdens het event zullen binnenkort gedeeld worden op de website en social media-kanalen van TEDxYouthUden. Als je op de hoogte wilt blijven van alle ontwikkelingen dan kun het team volgen via www.tedxyouthuden.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant