Afbeelding
Foto: Google Maps

Ingezonden: 'Betaald parkeren in 'zorggedeelte' van de Kerkstraat in Uden'

Algemeen 2.987 keer gelezen

Dit is een ingezonden lezersbrief. Plaatsing betekent niet dat de redactie het eens is met de inhoud. Brieven kunnen worden ingekort.

"Vandaag was ik, zoals bijna elke dag, bij Sint Jan voor de zorg van mijn moeder. In de Kerkstraat zag ik tussen de Petruskerk en de Kruisherenkapel drie nieuwe betaalautomaten staan voor betaald parkeren. Op één van de lantaarnpalen waren gemeentewerkers het bekende bordje met de portefeuille aan het plaatsen. Mijn eerste gedachte was: dit gaat toch niet gebeuren. Bij de receptie van Sint Jan waren ze niet op de hoogte van de nieuwe situatie.

Bij de kerk en kapel vinden vaak doordeweeks en overdag begrafenissen plaats. Is het reëel dat de bezoekers van de kerk, om afscheid te nemen van hun dierbaren, moeten betalen voor parkeren? Het gaat vaak om oudere mensen die niet zo ver kunnen lopen. En dan het druk bezochte zorgcentrum Sint Jan. Daar komen familieleden, mantelzorgers en vele anderen om de zorg van de bewoners te ondersteunen. Zij komen vaak meerdere malen per week voor de verzorging, de was, de boodschappen en/of de bewoners gezelschap te houden. Ook hierbij gaat het vaak om ouderen, die niet zo ver kunnen lopen met hun spullen om overdag hun dierbare bezoeken. Moeten al deze lieve, zorgzame mensen gaan betalen voor hun fantastische werk?

Het was vandaag het onderwerp van gesprek bij Sint Jan. Men spreekt er schande van en daar sluit ik me helemaal bij aan. Ik hoop dat de gemeente Uden beseft dat dit besluit heel veel kwaad bloed zet. Het inlevingsvermogen van degene(n) die dit besluit heeft (hebben) genomen is ver te zoeken. Het is bekend dat parkeren in de Kerkstaat problematisch is, maar betaald parkeren is in elk geval GEEN optie."

P. Wouters

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant