De verandering die Eveline van den Boom in een jaar doormaakte toen ze begon met het slikken van hormonen. (Foto: Eveline van den Boom)
De verandering die Eveline van den Boom in een jaar doormaakte toen ze begon met het slikken van hormonen. (Foto: Eveline van den Boom)

Eveline wil een rolmodel zijn voor transgenders

Algemeen 935 keer gelezen

UDEN | De Udense Eveline van den Boom (34) werd geboren als Erwin. Een paar jaar geleden besloot ze om definitief als vrouw door het leven te gaan. Haar transformatie is vastgelegd door het televisieprogramma 'Hij is een Zij' van de KRO-NCRV.

"Als kind waren de signalen er al", vertelt Eveline. "Tijdens de gymlessen gooide ik als een meisje en ik had meer vriendinnetjes dan vriendjes." Toch heeft Eveline het gevoel dat ze eigenlijk een vrouw is lange tijd weggestopt. Niemand in haar omgeving zag het dan ook aankomen toen ze in 2014 aankondigde voortaan als vrouw door het leven te gaan. 

Dus besluit ze vriend en vijand te verrassen en als vrouw naar het werk te gaan. Haar collega's reageren goed, een opluchting voor Eveline.

Inmiddels is de 34-jarige op en top vrouw. Ze slikt ruim een jaar hormonen en de veranderingen zijn duidelijk zichtbaar. Eveline wil een rolmodel zijn voor andere transgenders. Ze is voorzitter van de patiëntenvereniging. Door mee te doen aan het televisieprogramma hoopt ze een voorbeeld te zijn voor mensen die in dezelfde situatie zitten. 

De eerste aflevering van 'Hij is een Zij' was dinsdagavond op televisie te zien.

Lees meer in het Udens Weekblad van vrijdag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant