Afbeelding

Henk Hellegers bezoekt de Brabantsedag in Heeze

Algemeen 246 keer gelezen

UDEN | Deze week in bellen met de burgemeester vertelt Henk Hellegers over de Brabantsedag, de Slabroekweek, een overleg met de teamchef van de politie en een bespreking met Uden naar de Toekomst.
"Ik begin deze week met het leukste wat ik deze week heb gedaan. Zondag ben ik samen met mijn vrouw en een delegatie van de Heemkundekring naar Heeze geweest. Daar werd de Brabantsedag gehouden. We waren daarbij aanwezig, omdat er een wagen van bouwclub Lambrek uit Heeze meereed en zij hadden als thema Vluchtoord in Uden. Alle deelnemers moesten een historisch thema uitkiezen. De bouwclub heeft met mij gesproken en met de Heemkundekring. Ze zijn ook bij mijn lezing over Vluchtoord Uden in Oss geweest en ze hebben mijn boek als inspiratiebron gebruikt. Het was werkelijk waar een mooi spektakel. Zo´n 150 mensen liepen mee met de wagen die tevens ook een actueel thema aansneed: namelijk het vluchtelingenvraagstuk. In totaal waren er zestien wagens. Het lijkt een beetje op carnaval, maar dan in de vorm van straattheater. De bouwclub Lambrek won vorig jaar de eerste prijs en dit jaar werden ze vijfde. Ze hebben wel de persprijs gewonnen, omdat het thema zo actueel is."
"Verder ben ik maandagmiddag bij de dagafsluiting van de Slabroekweek in Uden geweest. Er waren weer heel veel Udense kinderen die deelnemen. Het is fantastisch om te zien dat zoveel vrijwilligers zich in de laatste week van de vakantie inzetten om dit tot een succes te maken."
"Ook heb ik deze week een overleg gehad met de teamchef van de politie. We hebben onder andere gepraat over de bouw van het politiebureau. Daarnaast hebben we het gehad over het feit dat de politie steeds vaker moet optreden tegen mensen met psychische problemen. Dat komt door de ontwikkelingen in de gezondheidszorg. Steeds minder mensen worden opgenomen en er wordt van hen verwacht dat ze zelfstandig zijn, maar dat werkt lang niet altijd."
"Tot slot heb ik gesproken met Uden naar de Toekomst. Er zijn wat plannen voor het nieuwe seizoen op een rijtje gezet. Het komt erop neer dat zij de ingezette lijn willen voortzetten. Daarnaast willen ze graag financiële steun en nieuwe vrijwilligers werven."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant