Afbeelding

Jonge brouwers maken "bier van een ander karakter"

Algemeen 466 keer gelezen

UDEN | Ruud van den Brand (27), Jeroen van den Heuvel (28) en Joost van den Heuvel (25) brouwden drie jaar lang hun bier in een garage in Zeeland. Inmiddels hebben ze het bedrijf Hemelwater Craft Beer gestart. Het concept heeft al op verschillende festivals gestaan zoals het United Festival in Uden, het OMG! Festival in Sevenum, het Bourgondisch Speciaalbierfestival in Uden en het Speciaalbierfestival in Grave.

Bierbrouwen, wie doet het tegenwoordig niet. Wat maakt jullie bier zo speciaal?
"Brouwerijen schieten als paddenstoelen uit de grond. Wij vinden dat het tijd wordt voor meer diversiteit. Ons bier is van een ander karakter dan dat van andere brouwers. Er zijn genoeg 'klassieke' bieren, maar wij willen dit doorbreken met verrassende bieren. Amerika is onze inspiratiebron: we gebruiken fruitige hopsoorten en experimenteren met exotische ingrediënten. Maar vooral met hop, veel hop!"

Kun je wel concurreren met grote jongens zoals Bavaria, Heineken en Grolsch?
"Wij denken niet dat je niet echt concurreert met deze brouwerijen. Mensen zijn altijd op zoek naar nieuwe ervaringen en dit geldt ook voor bier. Bij craftbeer gaat het om het verschil tussen grootschalig geproduceerd bier en vakmanschap. Dit proberen we ook in onze brouwerij en in onze bieren naar voren te laten komen."

Samenwerken met je broer, raden jullie dat anderen aan?
"Een vraag die we vroeger waarschijnlijk anders zouden hebben beantwoord, maar: ja, dit kunnen we aanraden. Omdat we elkaar zo goed kennen hoeven we vaak niet eens te twijfelen over een te kiezen richting. We zijn het snel met eens en kunnen goed met elkaar sparren als het gaat om nieuwe recepten of andere ideeën."

Meer lezen? Het volledige verhaal is te lezen in Bedrijvig Magazine dat vrijdag 7 oktober uitkomt. .

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant