Het Efteling theater speelt Pinokkio in Markant Uden.
Het Efteling theater speelt Pinokkio in Markant Uden.

Het Efteling theater met Pinokkio én Udens talent

Algemeen 275 keer gelezen

UDEN | Op 8 oktober speelt het Efteling theater Pinokkio in Markant Uden. Buiten de cast van de Efteling spelen er maar liefst 30 talentjes mee uit Uden en omgeving. Ze hebben zich heel goed voorbereid op hun optreden in de Eftelingmusical en kregen hiervoor zelfs les op de Pinokkio-school.

We interviewden vijf van de talentjes die meespelen tijdens de musical in Markant; Rimke (6 jaar), Anouk (7 jaar), Robin (8 jaar), Dyonne (8 jaar, niet op de foto) uit Uden en Midas (12 jaar) uit Volkel. Robin en Anouk zijn broer en zus. De moeder van Robin en Anouk las het bericht waarin talent werd gezocht en Anouk was meteen enthousiast. "Dit lijkt me leuk, hier wil ik wel aan meedoen," zei ze tegen haar moeder. Haar broer Robin heeft al eens eerder in de musical Klaas Vaak gespeeld en dat was zo leuk dat ook hij het wel zag zitten. Rimke vindt het heel leuk om te dansen en te zingen en wilde daarom graag meedoen. Dyonne vertelt: "Het is heel leuk om samen te dansen, te spelen en te zingen en je leert er een heleboel andere kinderen door kennen." Midas geeft aan: "Het lijkt me geweldig om voor ál die mensen op het podium te staan.'

Naast de vaste kinderrollen in Pinokkio spelen maar liefst 30 kinderen eenmalig mee. De Efteling wil met deze unieke vorm van theater honderden kinderen de kans geven om één dag een gastrol te spelen in een echte musical. De Efteling ging de afgelopen maanden op zoek naar in totaal ruim 1300 kinderen uit heel Nederland en Vlaanderen die de gastrollen willen vervullen. De 1300 geselecteerde kinderen kregen vervolgens in het voorjaar een professionele musicalworkshop tijdens de zogenaamde 'Pinokkio School' in de Efteling. Op de Pinokkioschool leerden de kinderen alles wat nodig is om een geweldige performance neer te zetten. "We leerden dansen, zingen en acteren," vertellen de kinderen. "We mochten ezels spelen en dorpelingen." De kinderen kregen van de Efteling een mooie poster waarop staat 'Ik doe mee', zodat iedereen op school kan zien dat zij mogen meedoen. Op de dag van de voorstelling repeteren de talenten nog een keer in Markant. Of ze zenuwachtig zijn? "Helemaal niet." Zeggen Rimke en Dyonne. Ook Midas is niet zenuwachtig, maar die heeft ook al vier jaar toneelles. Robin en Anouk vinden het stiekem toch wel een klein beetje spannend.
Deze Eftelingmusical neemt het publiek meer op reis mee naar een prachtig Italiaans dorpje waar de vriendelijke timmerman Geppetto woont. Een timmerman die al maanden aan een grote houten pop timmert die hij Pinokkio noemt, stiekem dromend van een eigen zoon. Als op een dag een fee Pinokkio tot leven tovert, kan Geppetto zijn geluk niet op. Nou ja, voor heel even dan. Goed luisteren doet Pinokkio namelijk niet. Hij wil liever op avontuur, de gekste dingen meemaken. De hele wereld bij de neus nemen. Maar ook Pinokkio heeft een grote wens. Deze ondeugende houten pop wil namelijk het allerliefst een écht jongetje zijn. Maar of dit sprookje uit gaat komen?

Tickets kosten € 18,50 voor volwassenen en € 15,00 voor kinderen t/m 12 jaar (excl. Ticketkosten) en zijn te reserveren via www.markantuden.nl, telefonisch via (0413) 25 61 10 of via het Informatiepunt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant