Eigenheimerszitting.
Eigenheimerszitting.

Alleen maar hoogtepunten bij Eigenheimerszitting

Carnaval 1.240 keer gelezen

VOLKEL | Hoogwaardige humor en volop genieten, waren de hoofd-ingrediënten van de 5 uitverkochte zittingsavonden bij de Piepers in Volkel. Van begin tot eind was het lachen geblazen tijdens de optredens van de tonpraters en de sketches en was het volop genieten van zang en dans, mede dankzij de grote groep medewerkers achter de schermen.

De opening was voor onze artiestenbegeleiders, de twee Jetpackpiloten Sjef Zestien en Ferry Gevaarlijk. Met een raket op hun rug, begon het aftellen van 10 naar 0 voor de lancering, wat met de nodige humor tot stand kwam. Daarna werd de aandacht meteen getrokken door de slagwerkgroep van St.Caecilia, Stamppot. "Ze zagen het niet zitten" en beeldden dit uit door een leuke slagwerkact uit te voeren op stoelen en barkrukken. Hofkapel "de Durschieters" zette het Pieperlied in, wat weer perfect gezongen werd door Martin en Karel. Nadat de dansgarde en RV11 op het podium stonden, was er nog maar één persoon die ontbrak…. Prins Mark d'n Urste maakte zijn entree, op zijn eigen prinsenlied "Zie ut te moake" en wenste in zijn woordje iedereen "unne skonnen oavend" toe en eindigde natuurlijk met z'n eigen motto ; "Zie ut te moake"! Nadat de dansgarde op een geweldige manier de nieuwe gardedans had laten zien, was het de beurt aan de allerjongste deelneemsters, de showkrielekes. Daarna werd door presentator Frank van den Elzen, de neije pastoor van Volkel aangekondigd, de eerste tonprater. Frans van d'n Liggenheuvel kwam als pastoor Fransiscus. Na deze mooie buut stond Dance Action klaar om een dans uit te gaan voeren wat zich afspeelde in een weeshuis. De attributen werden daarna klaargezet voor de eerste sketch door Elleper-ZAC, wat zich deze keer afspeelde in het ZAC-callcenter. Tussen de gesprekken door zongen de toppers Geer, Goor en Gaar een hit van K3, eigen tekst gemaakt op "wie heb ik aan de lijn….". De ton werd weer klaargezet dit keer voor Marco van der A, oftewel Don Mercedes.
Na een kleine pauze kwam van achteruit de zaal een 13-tal stoere dames in legerkleding het podium op. De dames van de RV11, hadden een playback-act in elkaar gezet, waarbij perfect werd gedanst en uitgebeeld. Daarna was het de beurt aan Peeje Mi Juin, Sander en Claudia, die vertelden dat ze een reis naar de jungle hadden gewonnen, waar de act zich ook afspeelde. DV Swifters gingen met hun dans terug naar de 90's. Daarna ging het publiek volledig uit hun dak toen presentator Frank vd Elzen ook nog eens zijn zangtalent liet horen door een 3-tal feestnummers ten gehore te brengen. De sketch die daarop volgde, door Piep r 'ns Tussenuit, Stefan en Martijn was een complete tegenhanger van de net gebrachte feestnummers. Maar ook zij kregen het publiek waar ze het hebben wilden. De laatste tonprater verscheen in de persoon van Robert Raaijmakers, die als DJ Bertje van Buuren, de broer van, een aantal verzoekjes had gekregen van bekende Volkelnaren. Na 15 jaar was Robert weer terug op het podium en met succes! De afsluiting was voor de live-band BZP, Band Zonder Piepers. Deze 5 koppige gelegenheidsband ging terug naar de tijd dat BZB van zich liet horen, inclusief de steigerpijp-presentatie van de bandleden door onze presentator, Frank "Balletjes" in origineel tenue! Een 20 minuten durende BZB-medley met nummers van toen, in de kleding van toen, deed de Pieperploats uit de voegen spatten.

Eigenheimerszitting.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant