Het boerenbruidspaar.
Het boerenbruidspaar.

Boerenbruiloft bij de Piepers op maandag 27 februari

Carnaval 405 keer gelezen

VOLKEL | "Ook dit carnavalsjaar verwachten we dat het weer een onvergetelijk jaar zal worden", aldus carnavalsvereniging De Piepers. Want de commissie acht deze buurt en bruidspaar in staat om er een geweldig feest van te maken als Piet van Piet van Bert Somers en Mejet van Peter van Bert Heesakkers op carnavalsmaandag in het onecht worden verbonden.

Vrijdag begint de carnaval met de sleuteloverdacht in het gemeentehuis. Zaterdag gaat Prins Mark d'n Urste op ziekenbezoek. Zondag is de carnavalsmis en daarna gaan de Piepers samen met buurtschap "Oosterens", familie en vrienden naar het Schakelplein om vandaar mee te trekken in de grote Volkelse optocht. "Na de optocht "goan we er samen inne of nog un par op vatte" in De Pieperploats", aldus de organisatie.

Boerenbruiloft
Carnavalsmaandag is de grote dag. 's Morgens wordt de hoogkar ingespannen waarna het bruidspaar samen met het buurtschap, getuigen en alle andere feestgangers richting De Pieperploats gaat, alwaar het aanstaande paar in het onecht zal worden verbonden door de ambtenaar van de burgerlijke stand.

Mits zij de huwelijksbeletselen op handige en wellicht listige manier van tafel weet te vegen. De aansluitende receptie met feestavond is het absolute hoogtepunt. Heel Volkel en daar buiten zijn van harte welkom. Speciale gasten, diverse optredens zullen van dit gebeuren wederom een geweldig dorpsfeest maken.

Programma
Op carnavalsmoandag in De Pieperploats is er om 12.00 uur een ouderwetse Brabants koffietafel (alleen voor bezitters van toegangskaarten). Om 13.30 uur is de huwelijksvoltrekking in aanwezigheid van zijne Dorstlustige hoogheid Prins Mark d'n Urste (toegang gratis voor iedereen). Daarna is het afscheid van Martien van Tiel van de boerenbruiloftcommissie. Aansluitend is er een grote boerenreceptie. Om 17.00 uur begint de feestavond. "Een live orkest gaat voor een gigantisch skonne fist aovond zurrege woar hil volkel nog lang over naa zal proaten! Dus zurreg dé ge deez dag van vruug tot loat mee goat moake en niks goat misse!"

Martien van Tiel
"Dit joar goan we mé spijt in ons hart afscheid neme van ons trouwe lid, Martien van Tiel. Hij heeft 12,5 joar alles gedoan vur dén boerenbruluft. Mé zunne camera, het fototoestel, zunne laptop stond ie altijd kloar en moakte hij de mooiste dingen. We goan hem dan ok zeker misse. We wille hem en zun vrouw Marijke, hil veul bedanke vur alles wa ze vur ons gedoan hebbe. Ze hebbe aon gegeve dé ze wille genieten van hun kleinkeinder en dé Martien mé zunne zoon un skon hut wil goan bouwe. We wensen hun dan ok hil veul plezier en vural hil veul gezondheid mé alles toe en een hil gelukkig verder leve. We hope hun nog hil veul joar hier op d'n boerenbruluft tegen te zulle kome. Wij vijne ut hil skon as gullie Martien en Marijke un hand komme give vur alles wa ze vur ullie en ons gedoan hebbe. Komt dus mé grote getale!"

De organisatie sluit af: "Tot op d'n boerenbruluft moandag, mé d'n optocht en alle ander doag dé gullie der bent!"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant