Cis werd door alle aanwezige kinderen toegezongen met 'Lang zal ze leven in de gloria'
Cis werd door alle aanwezige kinderen toegezongen met 'Lang zal ze leven in de gloria' Foto: Henk Lunenburg

Cis Evenwel (68) mag vrijwilligerspenning in ontvangst nemen

Human Interest 1.009 keer gelezen

UDEN | Cis Evenwel (68) uit Uden werd vanmiddag verrast door een bezoekje van wethouder Prinssen, met de mededeling dat ze is voorgedragen om op 2 januari 2019 de vrijwilligerspenning in ontvangst te komen nemen op het gemeentehuis in Uden.

Cis is voorgedragen door de Kinderclub De Nieuwe Pit, ook de plek waar ze werd verrast. Cis is 68 jaar oud en gehuwd. Ze is al zeker 20 jaar zo'n tien uur actief als vrijwilliger. De kinderclub organiseert samen met vrijwilligers en ouders wekelijks op woensdagmiddag activiteiten voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar uit de Bogerd of omgeving. In de afgelopen jaren heeft Cis het kinderwerk in de Nieuwe Pit opgezet en begeleid. Soms ondersteund door het opbouwwerk, soms door een kinderwerker en soms door stagiaires. De laatste periode werken zij steeds meer aan verzelfstandiging van de club. Veranderingen in het welzijnswerk hadden ook steeds impact op de club vrijwilligers. Vrijwilligers benoemen vaak dat ze dankzij Cis altijd betrokken zijn gebleven. Cis zorgt voor het programma. In de vakantieperiode bedenkt zij de activiteiten en net na de vakantie bespreekt zij die met vrijwilligers. Gezamenlijk beslissen ze het programma. Cis zorgt voor de organisatie van de middag, ze bespreekt de taakverdeling en zorgt dat er voor iedere middag een draaiboek aanwezig is op de tafels als er geknutseld wordt. Na afloop bespreken de vrijwilligers het verloop van de middag. 

Cis schrijft een briefje als een vrijwilliger dat nodig heeft om aan te tonen dat ze vrijwilligerswerk doet. De vrijwilligers komen voor kortere of langere tijd, omdat ze moeder zijn in de buurt of omdat ze ooit in de buurt woonden, omdat ze een tijdje werkeloos zijn, enzovoorts. Vrijwilligers zijn allemaal welkom. Cis geeft hen de ruimte om hun eigen projecten op te pakken. Als iemand een suggestie doet die waardevol is voor de kinderclub of voor de Nieuwe Pit dan helpt ze dat initiatief mee vorm te geven. Daarnaast zorgt ze voor bekendheid van de kinderclub. Dit doet ze door haar netwerk, door activiteiten aan te bieden op andere dagen als het geen club is: opening, burendag, buitenspeeldag en bij Udense activiteiten waar mogelijk. 

Naast de kinderclub doet Cis ook al jaren het hobby-uurtje. Een groep vrouwen uit de Bogerdwijk neemt dan (ook vaak al jarenlang) deel aan een knutselavond. In overleg met de vrouwen bedenkt Cis een programma. Cis was heel verrast toen ze door de wethouder werd toegesproken en uitgenodigd voor de uitreiking op 2 januari. Ze nam de uitnodiging en het boeket bloemen aan en werd door alle aanwezige kinderen toegezongen met 'Lang zal ze leven in de gloria'.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant