Afbeelding

Samen 1 miljoen minuten lezen

Kunst en cultuur 614 keer gelezen

UDEN | Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die in de zomervakantie niet lezen, soms wel één à twee niveaus terugvallen in hun leesontwikkeling. Dit wordt de zomerdip genoemd. Om deze zomerdip tegen te gaan, nodigen bibliotheek Uden, Volkel en Odiliapeel deze zomer alle kinderen mét hun familie opnieuw uit om deel te nemen aan het project 'Leesmiljonairs'.

Samen gaat iedereen vanaf 1 juli weer proberen om 1 miljoen minuten te lezen. Zowel het lezen thuis, het voorlezen en het regelmatig bezoeken van de bibliotheek tellen mee. Bij de bibliotheek kun je vanaf half juni een speciaal Leesmiljonairs-boekje ophalen waarin je de gelezen minuten kunt opschrijven. Je kunt diploma's en cadeautjes verdienen als je een bepaald aantal minuten hebt gelezen. Wanneer het doel is behaald, komt er op 12 oktober een spetterend afsluitingsfeest in de Kinderboekenweek, waar alle deelnemers voor worden uitgenodigd.

Helpen jullie om met z'n allen 1.000.000 minuten te lezen? Kom dan naar de bibliotheek Uden, Volkel of Odiliapeel en haal vanaf half juni je leesmiljonairs-boekje op. 1 juli gaat het project van start.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant