Afbeelding

Scholen de Meent en de Leeuwerik gaan fuseren

Onderwijs 768 keer gelezen

UDEN | De basisscholen de Meent en de Leeuwerik gaan per 1 augustus een nieuwe school vormen. "Bij een nieuwe school hoort een nieuwe visie, een nieuw onderwijsconcept maar ook een nieuwe naam", laat directeur Helma van Hoof weten.

Iedereen mag een grote rol spelen in het bedenken van de nieuwe naam voor de nieuwe school. "De naam moet wel passen bij onze visie en de bedenker van de naam moet uit kunnen leggen waarom hij/zij de naam bij de visie vindt passen", aldus Van Hoof.
Mensen kunnen voor 31 maart een naam doorgeven door een mailtje te sturen naar h.vhoof@stichtingoog.nl. Een brief sturen ter attentie van de directeur kan ook.

De nieuwe school wordt als volgt omschreven: "Het wordt een wereldse ontmoetingsplek waar iedereen zich welkom en veilig voelt en waar je mag zijn wie je bent. Er wordt rekening gehouden met de verschillen en die worden ook gerespecteerd."

Op de nieuwe school wordt Engels geleerd vanaf groep één. "Daarnaast ontwikkelen de leerlingen competenties die zij nodig hebben in de rest van hun verdere leven. Zij leren ICT vaardigheden, kritisch denken, problemen oplossen, met elkaar communiceren, actief en creatief zijn", zegt Van Hoof. Ze vult aan: "Op onze nieuwe school leer je om op een goede manier met elkaar samen te werken. Je kent de verschillen tussen-, en de talenten van de andere kinderen en zet die bewust in. Ook is het samenwerken met de wereld om je heen van groot belang. Samen staan we achter, voor en naast elkaar om jou te geven wat je nodig hebt. Enthousiasme, motivatie en een onderzoekende houding zijn belangrijke aspecten hierbij. Op onze nieuwe school is iedereen ook verantwoordelijk voor zichzelf, de omgeving en de mensen om zich heen. Samen zijn we verantwoordelijk voor het geheel en zorgen we ervoor dat onze school een fijne, veilige wereldse ontmoetingsplek is."

De volledige visie is te lezen op de websites van de scholen
www.obsdemeentuden en
www.obsdeleeuwerik.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant