Met lachende gezichtjes luisteren de kinderen naar de wijkagente
Met lachende gezichtjes luisteren de kinderen naar de wijkagente Foto: Henk Lunenburg
FOTO'S

Udenaren lezen voor op basisschool de Aventurijn en Kindcentrum Zuiderzon

Onderwijs 1.557 keer gelezen

UDEN | De Nationale Voorleesdagen zijn vandaag landelijk weer van start gegaan. In Kindcentrum de Aventurijn werd vanmorgen al meteen voorgelezen. Behalve ouders en leraren waren ook 'bekende Udenaren' aanwezig om verhalen te vertellen aan de kinderen.

Onder meer wethouder Gijs van Heeswijk, wijkagente Janine van Steenhoven en Coby van bibliotheek Uden kwamen langs. In de middag kunnen kinderen knutselen passend bij het thema, bij kinderclub de Nieuwe Pit. Vanaf 14.30 uur is er de gelegenheid om de voorstelling van Theaterspoor bijwonen: de liedjesatlas. Ook op 30 januari zal op school weer een voorleesmoment zijn. Op deze ochtend zullen ouders en grootouders lezen. Die namiddag zijn er bij wijkgebouw de Nieuwe Pit activiteiten die passen bij het thema. Naast voorlezen en knutselactiviteiten voor kinderen zijn er ook voor de ouders activiteiten. Er zal informatie zijn vanuit de bibliotheek, vrouwen samen zullen wat vertellen over de eva taalgroepen en er zal een workshop voorlezen zijn vanuit de schoolbibliotheek de Vinderij op de school.

Zuiderzon
Op locatie Kindcentrum Zuiderzon in Uden kwam wethouder Gijs van Heeswijk ook langs. Hij las de peuters van Peuteropvang  't Rupsje voor uit een door hemzelf gekozen boek, Vierkant van Mac Barnett & Jon Klassen. Dit is zijn favoriete voorleesboek. De peuters vonden het prachtig en luisterden vol aandacht. Als bedankje voor het voorlezen kreeg de wethouder een door de kinderen zelf gekleurd Rupsje.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant