Afbeelding

Bellen met de burgemeester: Hellegers hoopt op positieve uitkomst fusie Landerd Uden

Politiek 472 keer gelezen

UDEN | Deze week in Bellen met de burgemeester vertelt burgemeester Henk Hellegers onder andere over de plannen voor de fusie van de gemeenten Landerd en Uden, een overleg met het Ministerie van Economische Zaken en een speciale conferentie voor burgemeesters in Lochum.

"Deze week hebben de Colleges van Uden en Landerd een plan van aanpak vastgesteld voor de verkenning van de fusie tussen Landerd en Uden. Donderdag was er een bijeenkomst in Schaijk waar het concept plan van aanpak is besproken. Dinsdagochtend hebben de colleges de plannen voor de verkenning goed gekeurd."

"Het is nu aan de Raden om de kar te trekken. Zij gaan de komende periode uitzoeken hoe het maatschappelijk middenveld en de inwoners van beide gemeenten over de fusie denken. Voor de zomervakantie worden de uitkomsten van die verkenning bekeken. Ik kan in ieder geval zeggen dat ik hoop op een positieve uitkomst."

JSF
"Maandag heb ik overleg gehad met het Ministerie van Economische Zaken. We hebben gesproken over de economische mogelijkheden voor de regio Volkel met betrekking tot de komst van de JSF. Zijn er bedrijven die hieraan mee willen en kunnen werken? Bijvoorbeeld op het gebied van het aanleveren van materialen."

"Er is besloten dat we opnieuw in gesprek gaan met onder andere UOV de Kring en AgriFood Capital. Bedrijven die potentie en interesse hebben, zijn van harte welkom. Zij moeten natuurlijk wel de technologische kennis in huis hebben, maar het ministerie heeft gezegd dat we bedrijven kunnen aandragen die hun steentje bij zouden kunnen en willen dragen."

"De Commissaris van de Koning brengt op 8 maart een bezoek aan Uden en dan zullen we de belangen van deze regio zeker nog eens onderstrepen."

Carnaval
"Verder heb ik deze week overleg gehad met de drie carnavalsverenigingen over onder andere de sleuteloverdracht en programma voor de carnaval. De voorbereidingen lopen op rolletjes dus het zal ook dit jaar zeker weer een mooi feest worden."

'Boze burger'
"Tot slot ben ik naar een tweedaagse conferentie voor burgemeesters geweest in Lochum. Het thema was dit jaar 'de boze burger'. Burgers worden steeds mondiger en we hebben tips gekregen hoe daar mee om te gaan."

"Het is bijvoorbeeld belangrijk om altijd het gesprek aan te gaan en te zorgen dat je niet lijnrecht tegenover iemand komt te staan. Zo'n bijeenkomst is altijd wel weer nuttig. Het geeft stof tot nadenken en geeft je toch weer handvatten als je in dergelijke situatie terechtkomt."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant