Afbeelding

Sportief plezier voor jong en oud

Sport 1.785 keer gelezen

BOEKEL | Het is aftellen geblazen, want op 20 augustus is het weer zover. Enthousiaste kinderen, fanatieke ouders, trotse opa's en oma's, lachende en zwetende gezichten … maar vooral veel plezier in Boekel. Op 20 augustus klinkt om 10.15 uur het eerste startschot voor de jeugdloop.

De jeugd van 6 tot en met 9 jaar starten als eerste. Zij lopen een rondje van 700 meter over de Kerkstraat. Een kwartier na de jongste jeugd gaat de jeugd van 10 tot en met 12 jaar van start voor hun onderlinge strijd over 1400 meter. Voor beide afstanden geldt: degene die als eerste finisht, krijgt een prijs. Maar ook voor de andere kinderen heeft de organisatie iets in petto.

10de stratenloop
En of je nu voor de winst, een goede tijd of voor je plezier loopt, iedereen kan meedoen met de tiende editie van de stratenloop. Deze gaat om 11.00 uur, na de prijsuitreiking van de jeugdloop, van start.

Ga jij voor een podiumplek? Of kom je lekker relaxed een 2,5 km, 5 km of 10 km lopen? Voorzitter Bert van de Sande: "Iedereen is welkom bij de stratenloop. Als organisatie willen we vooral graag dat veel mensen plezier beleven aan het hardlopen. Een rondje van 2,5 km hardlopen is voor een beginnende hardloper net zo'n grote prestatie als een snelle 10 voor een wedstrijdloper. Ze zullen er allebei even blij mee zijn. Da's toch prachtig?"

Voorbereiding Ekoplazaloop
Voor degenen die op 17 september met de Ekoplazaloop in Uden mee willen doen, is de stratenloop de perfecte voorbereiding. Test in Boekel je conditie of snelheid en verras jezelf in Uden.

Gratis
Deelname aan de jeugdloop is gratis. Ben je ouder dan 13 jaar en doe je mee met de stratenloop, dan betaal je € 5,- inschrijfgeld.

Wil je meer weten? Kijk dan op www.stratenloopboekel.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant