Afbeelding

Jeugdkampioenen badmintonclub Slamis'67 gehuldigd

Sport 399 keer gelezen

UDEN | Bij badmintonclub Slamis'67 zijn dit jaar drie jeugdteams kampioen geworden. Dit is een grote prestatie en verdiende dan ook een groot feest. De club organiseerde daarom een kamp om de kampioenen te eren en in het zonnetje te zetten.

Bij de jeugd onder de 12 (U12 klasse 4) speelden Lois, Merel, Jasmijn, Dean en Vlinder in team 3. Het was voor dit team een zeer spannende race die op de laatste speeldag pas met winst werd afgesloten. Met nipte voorsprong hebben ze de tegenstanders van zich af weten te houden.

Bij de jeugd in de speciale klasse ontvingen Ilona, Imke, Daantje en Gabriella een beker en hun medaille. Bij hen was het al snel duidelijk dat ze kampioen zouden worden, en werden dit dan ook ongeslagen. Ze promoveren naar de jeugd onder de 15.

Ook het team wat bij de Nederlandse Badminton bond speelde bij de jeugd onder de 15 (hoogste klasse) bestaande uit Noah, Tjietse, Demi en Laura werden kampioen. Zij mochten zelfs uitkomen bij de Brabantse Kampioenschappen waar ze tweede werden. Helaas stopt hun team, waardoor een geheel nieuw team samengesteld is.

Kamp
Het kamp begon op zaterdag 31 juni. De jeugd werd verdeeld onder de Nederlandse kleuren, oranje, blauw, wit, rood en licht blauw. Ze streden het hele weekend met elkaar. Van Oud Nederlandse spelen tot spelrondes van jongens tegen de meisjes en Ik hou van Holland: er was vanalles te doen. Zondag stond voor teamgeest en samenspel.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant