Theo Hageman, trainer van FC De Rakt.
Theo Hageman, trainer van FC De Rakt.

5H: FC De Rakt nieuwe koploper na puntendeling in topper

Voetbal 963 keer gelezen

FC De Rakt is de nieuwe koploper in de vijfde klasse H. De Udenaren maakten gehakt van GVV'57 (6-1) en staan op doelsaldo net boven SCMH. Kijk later vanavond op deze site voor een verslag van Odiliapeel tegen SCMH.

Volgens trainer Theo Hageman overklaste zijn ploeg GVV'57. Voor rust scoorden Kevin Poels (twee) en Boi Kennis voor de Udenaren, in de tweede helft zorgde Bart Langenhuijzen voor een zuivere hattrick. Hageman blijft ondanks de koppositie nuchter. "Het seizoen is nog lang."

MOSA'14 zonder moeite langs VCO
MOSA'14 kende een eenvoudige middag tegen VCO. Voor rust stond het 'pas' 1-0 door Roy Koenders, maar al snel in de tweede helft breidde Rens van den Heuvel vanaf de strafschopstip de stand uit. Debutant Tom van Loon, normaal gesproken speler van de A1, viel in en scoorde in de 72ste minuut direct een doelpunt. Vijf minuten later bepaalde Van den Heuvel de eindstand op 4-0.

Ulysses wint derby
Het was Ulysses dat zondagmiddag de derby van SBV won, maar trainer Sander Janssen vond wel dat zijn ploeg daarmee meer kreeg dan het verdiende. "Het was een echte derby zonder goed voetbal. Gezien het spelbeeld vond ik een gelijkspel verdiend. Het was spannend tot het laatste moment, maar we gaven het niet meer weg. En de overwinning smaakt lekker." Paul van Lith zorgde na zeven minuten voor de enige goal van de wedstrijd. Volgens SBV-trainer Eric van Vugt had zijn ploeg daarna kansen genoeg om op gelijke hoogte te komen. "In het eerste kwartier speelden we zwak. Daarna speelde SBV misschien wel de beste 75 minuten van het seizoen. Veel balbezit, goede aanvallen, halve en hele kansen, maar de bal wilde er gewoonweg niet in. Berry Knipping was nog het dichtstbij met een vrije trap op de lat."

Ruwaard verliest opnieuw
Ruwaard verloor ook de tiende wedstrijd dit seizoen. Trainer William Gorissen blijft ondanks het dramatische seizoen een positieve man, alhoewel het hem niet in de koude kleren gaat zitten. "We zitten nog steeds in de hoek waar de klappen vallen. We missen vier spelers die langdurig geblesseerd zijn en dat zijn normaal gesproken allemaal basisspelers. Daardoor moet ik zoveel improviseren en kunnen we nooit met de sterkste elf starten. Qua resultaten valt het daardoor nog steeds tegen. Ik had gehoopt dat we grotere stappen hadden gezet." Vrijwel alle trainers geven tegenover Kliksport aan dat Ruwaard er in vergelijking met vorig seizoen op vooruit is gegaan. Ook tegen De Willy's waren de Ossenaren in de eerste helft zeker niet de mindere ploeg. Maar daar waar het zelf de kansen niet benutte, kwam de tegenstander op voorsprong. Na rust gingen na de 0-3 de koppies hangen en was er van een goede organisatie geen sprake meer. "Uiteindelijk levert het weer nul punten op. Zo jammer en ook zeker voor de spelers." Over twee weken staat de wedstrijd tegen VCO op het programma. Gezien de ranglijst voor beide ploegen zeker een belangrijke wedstrijd."

OKSV wint in Ravenstein
OKSV nam op bezoek bij Ravenstein drie punten mee. De thuisploeg kwam in de beginfase van de wedstrijd niet in het gewenste spel en had moeite met OKSV. "Het leek wel of er een bepaalde angst in was geslopen", aldus Ravenstein-trainer Lars van Kan. OKSV was de gevaarlijke ploeg en had pech dat de inzetten van Dirk van de Berg en Perr Hidding op de paal belandden." In de 52ste minuut was het wel raak toen Van de Berg scoorde op aangeven van Johan van de Wielen. Twee minuten later was het al 0-2 door een kopbal van Perr Hidding. OKSV-trainer Peter van Orsouw: "Daarna stopten we met voetballen en Ravenstein ging alle ballen erin pompen. We hadden het moeilijk met alle lange ballen die maar bleven komen." Via Sjoerd van Haeren werd het 1-2, maar dichterbij kwamen de gastheren niet ondanks dat ze diverse grote kansen kregen. "Over de gehele wedstrijd gezien hebben we wel terecht gewonnen", zegt Van Orsouw. 

Gelijkspel in Gassel
De wedstrijd tussen Gassel en SCV'58 werd een leuke voor de toeschouwers. Een pittige derby met hachelijke momenten over en weer. De eerste helft was voor de gasten en die kwamen via Myron van Dijk op voorsprong. De tweede helft was Gassel de betere ploeg en volgde in de 79ste minuut de 1-1 van Guido Sprengers. Een kleine tien minuten daarvoor had Van der Venne een penalty gemist. SCV'58-trainer Jeroen Denissen was na afloop tevreden met de puntendeling. "Een terechte uitslag van een leuke derby. De spelers hebben hard gewerkt. Ze hebben zeker het laatste half uur op op karakter de wedstrijd uitgespeeld. Jammer dat we in de omschakeling de 1-2 niet wisten te maken."

Uitslagen vijfde klasse H:
-Odiliapeel - SCMH 2-3
-Ruwaard - De Willy's 1-6
-FC De Rakt - GVV'57 6-1
-Ravenstein - OKSV 1-2
-MOSA'14 - VCO 4-0
-Ulysses - SBV 1-0
-Gassel - SCV'58 1-1

Stand vijfde klasse H:
1. FC De Rakt 10-23
2. SCMH 10-23
3. Odiliapeel 10-21
4. OKSV 9-18
5. Ulysses 10-17
6. SCV'58 10-17
7. SBV 10-16
8. Ravenstein 10-16
9. Gassel 10-14
10. De Willy's 9-10
11. GVV'57 10-10
12. MOSA'14 10-10
13. VCO 10-3
14. Ruwaard 10-0

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant