UDI'19 - Jong FC Den Bosch (Foto's: udi19.nl)
UDI'19 - Jong FC Den Bosch (Foto's: udi19.nl)

Keepersfouten bepalen einduitslag UDI'19 - FC Den Bosch: 1-1

Voetbal 1.824 keer gelezen

UDEN| Jong FC Den Bosch had voetballend gezien het betere van het spel in Uden maar UDI'19 had op het einde de wedstrijd nog moeten winnen. Wederom had men pech met de scheidsrechter die in de toegevoegde tijd een handsbal weigerde te bestraffen met een logische pingel. Een blunder van Den Bosch-keeper Nick Leijten betekende 1-0 waarna de ingevallen Nick van de Horst aan de andere kant ook mistastte en daardoor ongewild voor 1-1 zorgde. 

Door: Willy Rooyakkers

UDI'19-trainer Bert Ruijsch werd ook nu weer met de neus op de feiten gedrukt qua breedte van de selectie. Hoe de technische commissie een klein jaar geleden heeft kunnen denken dat 'dit' wel volstond was toen al een raadsel en nu nog steeds wekt het grote verwondering op. Het gevolg is dat niet fitte spelers toch moeten aantreden en dat er diep in de reserves geput dient te worden. Dit alles met alle gevolgen van dien. Gelukkig kon Ruijsch een beroep doen op Koen Bollen die vervolgens als verdediger een ruime voldoende scoorde. Ook Mees Linders had een basisplaats als aanvallende middenvelder terwijl Randy Hofmeijer een centrum vormde met Nick van Dijk. Laatstgenoemde speelde ook prima vandaag. 

Den Bosch beter
FC Den Bosch toonde aan voetballend veel en veel sterker te zijn. Echte kansen kreeg men echter niet zoveel. Alleen had UDI'19 geluk toen een verdwaalde voorzet vanaf links tegen de paal belandde. De enige echte opgelegde kans was voor spits Jort van der Sande die echter van dichtbij overschoot. Van der Sande speelde met een gezichtsmasker en was dit jaar ook al regelmatig succesvol voor het vaandelteam van de Bosschenaren. Voorin kon UDI'19 weinig uitrichten. Voor de spitsen Sam Wassenberg en Marc Koot was het ook erg lastig voetballen. Als ze aan de bal kwamen dan hadden ze nog veertig meter te overbruggen. Ga er maar aanstaan als aanvaller. Daarnaast is het uiteraard ook fysiek slopend. 

Sander Maas geblesseerd
UDI'19 haalde met 0-0 de rust maar toen kwam er opnieuw een fikse tegenvaller uit de hoge hoed. Keeper Sander Maas kon vanwege rugproblemen niet verder waardoor Nick van der Horst erin moest. Meteen na de hervatting dan een lekkere meevaller voor de gastheren. Een slap rollertje van Joep van Geelkerken werd door Den Bosch-keeper Nick Leijten erg zwak verwerkt waarna Sam Wassenberg er als de kippen bij was om te scoren: 1-0. Het wederom opmerkelijk ruim opgekomen UDI-legioen mocht juichen en even later was het zelfs bijna 2-0. Na een corner vanaf rechts kopte Nick van Dijk prima in maar de binnenkant van de paal redde de als versteend staande Leijten. Daarna was het allemaal Den Bosch wat de klok sloeg. Najim Haddouchi liet zien enorm goed te kunnen voetballen. Een heerlijke speler, hoewel hij ook de woede van de UDI-fans op de hals haalde door overdreven reacties op lichte tikjes. Dat hij kan voetballen was echter wel duidelijk. Ook Oussama Bouyaghlafen was goed bezig, UDI'19 had de handen vol. Aan de rechterkant kon Den Bosch telkens veel te makkelijk voorzetten. Het regende af en toe werkelijk flankballen en dat is altijd gevaarlijk. Toch leek de aanleiding naar de gelijkmaker ongevaarlijk. Een hangende hoge bal leek een makkelijke prooi voor keeper Van der Horst maar de meespringende Jort van der Sande torende toch boven hem uit en knikte in het verlaten doel: 1-1.  Een enorme fout van de jonge keeper die verder niks verkeerd deed overigens.

Penalty
Den Bosch leek meer aanspraak te maken op de zege maar in de laatste minuten kwam UDI'19 ineens weer sterk terug. Er was een grote kans voor Wassenberg maar met de buitenkant van de voet mikte hij net naast. Ook was de hardwerkende spits dreigend met een kopbal. Een prima combinatie werd eerder door Mees Linders al in kansrijke positie naast geschoten. Toen iedereen zich verzoende met een gelijkspel kwam er nog een voorzet vanaf rechts. De bal ging richting Wassenberg waarna een speler van Den Bosch duidelijk zichtbaar hands maakte. Scheidsrechter Serik leek even na te denken en floot toen voor het einde. Laten we zeggen dat het UDI'19 deze week niet erg meezit qua arbitrage..... 

UDI'19| Maas (46. Van der Horst), Bollen, Hofmeijer (61. Oomen), Van Dijk, Smits, L. van Geelkerken, Van Cuijk, J. van Geelkerken, Linders (78. Walk), Koot, Wassenberg

Uitslagen Derde Divisie B
Dongen-Juliana '31 1 - 0
Graafschap De-OJC Rosmalen 1 - 3
Hercules-EVV 3 - 0
HSC '21-Dijk De ASV 1 - 2
JVC Cuijk-Magreb '90 0 - 3
OFC-Be Quick 1887 1 - 1
UDI '19-Den Bosch FC 1 - 1
Westlandia-HBS 3 - 0

Stand Derde Divisie B
1. Dijk De ASV 27-65
2. Westlandia 27-61
3. Dongen 27-53
4. Quick '20 26-47
5. Hercules 27-44
6. Be Quick 1887 26-42
7. JVC Cuijk 26-37
8. OJC Rosmalen 27-37
9. HSC '21 26-36
10. EVV 26-35
11. OFC 26-33
12. HBS 26-32
13. Magreb '90 26-31
14. Jong Achilles '29 28-27
15. UDI '19 25-25
16. Juliana '31 26-25
17. Jong FC Den Bosch 27-22
18. Jong De Graafschap 27-21

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant