UDI'19 wint Ton van Lanen cup door winst op Gemert (Foto's Peter Kuijpers) Video (Gerard Beekmans)
+video interviews trainers

UDI'19/CSU wint Ton van Lanen cup van Gemert: 2-1

Voetbal 1.295 keer gelezen

ODILIAPEEL – Een kleine 400 toeschouwers vergaapten zich op Sportpark De Smelen aan het duel tussen Gemert en UDI'19. Het duel werd op het bijveld gespeeld omdat het hoofdveld nog niet bespeelbaar was. De teams waren beiden nog niet volledig. Vakantie en vooral blessures aan Udense kan lagen hieraan ten grondslag. Sam Wassenberg scoorde namens UDI'19 twee maal voor rust, waar Ron Jansen in de slotfase van de tweede helft de spreekwoordelijke eer mocht redden voor Gemert.

Door Peter Kuijpers

Trainer Bert Ruijsch van UDI'19 begint de oefenperiode met flink wat blessures. Marc Koot, Lars van Geelkerken, Paul van de Vlist en Raoul Oomen waren onder anderen de absenties door nog heersende ongemakken. Randy Hofmeijer verliet naar verluidt de groep vóór de wedstrijd na een meningsverschil over het aanvoerderschap. UDI'19 begon met nieuwelingen Tufan Koca, Roald van Hout en Sidney Gakpo in de basis. Koen van Boxtel was verhinderd en mocht Nick van der Horst op doel. Gemert trainer Dennis Dekkers was op een enkeling na vrij compleet. UDI'19 begon sterk en al na drie minuten was het raak. Dit met dank aan bijkans klasbak Sven van Ommeren die zijn Jan-met-de-pet momentje had. De ervaren Gemertdoelman verkeek zich op een schot van Sam Wassenberg dat op een koddige manier in het doel verdween: 1-0. Een Gemert supporter vond dat de Van Ommeren wellicht te veel naar het keeperswerk van de dames van het Nederlands elftal had gekeken. UDI'19 bleef sterker en Gemert kwam de eerste 20 minuten maar amper in het doelgebied van Van der Horst. Ruijsch: "We kunnen nu de bal wat langer in de ploeg houden en dat is leuk voor de opbouw." Ron Jansen kreeg de beste kans in de 21e minuut maar zijn inzet ging rakelings naast. Youri van Brussel kegelde Tim Wolf onderuit, maar laatste kon met pijn vertrokken gezicht de eerste helft afmaken. Vlak voor rust was het opnieuw Wassenberg die scoorde, dit maal echter op fraaie wijze.

Bert Ruisch en Dennis Dekkers collegiaal op de foto (Foto Peter Kuijpers)

Ruben Rodrigues
Na rust gingen de blikken met wissels open en nivelleerde het duel. Gemert had met fases de overhand. Ralf Kemper was twee maal dicht bij de aansluitende treffer, maar een maal stond de paal in de weg en eenmaal ging de bal rakelings over. Bij Gemert kwam het laatste half uur Ruben Rodrigues in het veld. De geboren Portugees liet zien dat Gemert met de topscorer van de derde klasse D Zuid-1 afgelopen seizoen een prima aanvaller heeft binnen gesleept. Ron Jansen was het die vijf minuten voor tijd verdient de 2-1 binnen kopte. De kop is er af en de trainers spraken als zo vaak van een nuttig oefenduel. De na rust ingevallen doelman Bono Barten bij Gemert maakte een solide indruk.

Ruben Rodrigues viel prima in bij Gemert (Foto Peter Kuijpers)

Begin opstellingen:
UDI'19: Nick van der Horst, Frank Wijdeven, Nick van Dijk, Rinke Pennings, Tufan Koca, Joep van Geelkerken, Sidney Gakpo, Roald van Hout, Knud van den Heuvel, Sam Wassenberg, Tim Wolf.

Gemert: Sven van Ommeren, Kees Brugmans, Bart van Berlo, Coen Brouwers, Ron Jansen, Jasper Lalisang, Youri van Brussel, Thijs Fonken, Jens Leijten, Thomas Verkuijlen, Gideon Kingongo.