Frank Wijdeven (r) in duel met Ron Jansen van Gemert
Frank Wijdeven (r) in duel met Ron Jansen van Gemert

Ton van Lanen trofee voor UDI'19/CSU

Voetbal 1.408 keer gelezen

ODILIAPEEL | Ruim 400 toeschouwers omzoomde het veld aan een kant voor het duel tussen Gemert en UDI'19. Jammer dat de wedstrijd op het naast gelegen bijveld gespeeld moest worden. De traditionele seizoenopener verdient beter, maar wellicht had Odiliapeel daar alle redenen toe. UDI'19 won met 2-1 door doelpunten van Sam Wassenberg (2x) waar Ron Jansen de spreekwoordelijke eer mocht redden voor Gemert.

Door: Peter Kuijpers

Trainer Bert Ruijsch van UDI'19 begint de oefenperiode met flink wat blessures. Marc Koot, Lars van Geelkerken, Paul van der Vlist en Raoul Oomen waren onder anderen de absenties door nog heersende blessures. Randy Hofmeijer verliet Sportpark De Smelen al vroegtijdig na een conflict over het aanvoerderschap. Die band zit dit seizoen om de arm van Roald van Hout, maar trainer Bert Ruijsch kennende zal dit voorvalletje in notendop snel worden opgelost.

Sam Wassenberg
UDI'19 startte met nieuwelingen Tufan Koca, Roald van Hout en Sidney Gakpo in de basis. Koen van Boxtel was verhinderd en mocht Nick van der Horst op doel. Gemert trainer Dennis Dekkers was op een enkeling na compleet. UDI'19 begon sterk en al na drie minuten was het raak. Dit met dank aan Gemert-doelman Sven van Ommeren. De ervaren keeper verkeek zich op een schot van Sam Wassenberg: 1-0. UDI'19 bleef sterker en Gemert kwam de eerste 20 minuten maar amper in de Udense zestien. Ron Jansen van Gemert kreeg de beste kans in de 21e minuut maar zijn inzet ging rakelings naast. Vlak voor rust was het opnieuw Wassenberg die scoorde, ditmaal echter op galantere wijze.

Ruben Rodrigues
Na rust gingen de blikken met wissels open. Het duel nivelleerde met fases waar Gemert de overhand had. Ralf Kemper was twee maal dicht bij de aansluitende treffer, maar eenmaal de paal en eenmaal ging de bal rakelings over. Ron Jansen was het die vijf minuten voor tijd zijn gram haalde en verdient de 2-1 binnen knikte. De kop is er af en de trainers spraken als zo vaak van een nuttig oefenduel.

Trainer Bert Ruijsch: "Dit zijn wedstrijden die je erin moet houden. Leuk voor het publiek en voor de teams die volop in de voorbereiding zitten. Ik heb hem nu drie maal gewonnen, een keer met Gemert en nu tweemaal met UDI'19. Gemert kon wat meer wisselen, dat was voor ons wat beperkter. Je ziet dat het door selecteren van spelers die erbij zijn gekomen zijn meerwaarde heeft. Ze zijn vaster en je kan als team wat makkelijker door bewegen. Het belangrijkste is vermogen in een periode dat je aan het periodiseren bent. Met slechts drie wissels is dat niet mogelijk. Maar ik ben tevreden en als de blessures snel genezen hebben we een goed team staan dit seizoen bij UDI'19."

Begin opstellingen
UDI'19: Nick van der Horst, Frank Wijdeven, Nick van Dijk, Rinke Pennings, Tufan Koca, Joep van Geelkerken, Sidney Gakpo, Roald van Hout, Knud van den Heuvel, Sam Wassenberg, Tim Wolf.
Ingevallen: Sem Verhoeven, Luuk Meulink, Jurre Massa.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant