Ruben Rodrigues (Foto: P. Kuijpers)
Ruben Rodrigues (Foto: P. Kuijpers)

Gemert-aanwinst Ruben Rodrigues: 'Ze pakken me goed op hier. Doel? Hoop op vijftien goals.'

Voetbal 2.022 keer gelezen

GEMERT| De 21-jarige Ruben Rodrigues is een échte goalgetter. Dat merk je meteen als je hem vraagt wat zijn doel is als nieuwe speler van Gemert. Hij heeft het niet over ingetrapte deuren als 'mezelf ontwikkelen. Een basisplek afdwingen' en dergelijke. Nee hij zegt meteen: "Ik ga toch wel voor vijftien goals maken." Als de verslaggever dan begint te glimlachen omdat hij deze brutaliteit hartstikke leuk vindt: "Nou ja in ieder geval bij zoveel goals betrokken zijn." De aanvallende nummer tien kwam deze zomer over van Wilhelmina Boys waar hij de uitdrukking 'aan de lopende band scoren' bijkans een nieuwe dimensie gaf. 

Door: Willy Rooyakkers

De ouders van Rodrigues komen allebei uit Portugal. Om precies te zijn in Oliveira de Azemeis stond zijn wieg als middelste van drie broers. De meest dichtstbijzijnde grote club is aldaar FC Porto maar dat is niet de club waar hij liefde voor heeft. "Mijn vader is voor Benfica, ik dus ook." Ondanks dat hij in Nederland onder de rook van Eindhoven woont doet PSV hem weinig. "Nee, de Nederlandse competitie volg ik niet zo. Real Madrid is meer een club die mijn sympathie heeft." De ouders van de destijds 8-jarige Ruben streken dertien jaar geleden in Brabant neer. "Om precies te zijn woonden we in "De Vleut", tussen Best en Boskant. Ik begon met voetballen hier dan ook bij Boskant." Al snel pikte FC Den Bosch hem echter op maar na een drietal jaren werd het alsnog Wilhelmina Boys. "We waren inmiddels naar Best verhuisd en Wilhelmina Boys gaf me een goed gevoel. Ze hebben me als speler beter gemaakt, daar ben ik ze dankbaar voor." Hoewel ook Best Vooruit weleens belangstelling toonde bleef hij daarom zijn club trouw. "Een overstap naar Best Vooruit is niet echt een vooruitgang want wij hadden een betere ploeg vorig jaar. Daarnaast zou ik dat sowieso niet snel doen. Daarvoor is Wilhelmina Boys ook teveel mijn club geworden."

Scoren
Op een gegeven moment begon zijn naam echter wel héél erg vaak de regionale sportkaternen te sieren. Rodrigues maakte ontzettend veel goals. Dat was ook de scouting van Gemert opgevallen waarna de creatieve middenvelder werd bekeken en vervolgens gevraagd naar Sportpark Molenbroek te verkassen. "Ik had een gesprek met Anthony (Geurts - wr) en Arnaud (Van de Wijngaard - wr) van Gemert en dat was heel positief. Ik kende Gemert wel van naam en volgde ze ook meer sinds Coen Brouwers er speelde. Coen ken ik van FC Den Bosch en is iemand met wie ik altijd goed contact heb gehouden. Gemert sprak me aan en daarom heb ik de stap gezet." Hij is eigenlijk nu nog maar net een kleine twee weken bezig. "Ja, ik kwam pas later terug van vakantie. In Portugal heb ik echter bijna elke dag op het strand gevoetbald dus dat zit wel goed. Alleen conditioneel moet ik nog wat stappen zetten. Vandaar dat ik tegen UDI'19 maar een klein half uurtje meedeed." Spijt van zijn overstap heeft hij nog niet gehad. "Ik ben er nog maar net natuurlijk maar de jongens pakken me erg goed op hier. Met Jeremias (Jeremias Carlos David - wr) klik ik al goed bijvoorbeeld. Hij spreekt ook Portugees dus dat is wel leuk. En Coen kende ik ook al natuurlijk. Maar zoals gezegd zijn ook de anderen erg aardig." 

Positie
Iemand die zoveel scoort en toch geen 'echte spits' is. Hoe zit dat? "Ik speel het liefste op '10' achter een balvaste spits. Dan kan ik bijsluiten, mijn acties maken en eroverheen gaan." Naast dat Rodrigues technisch goed is en een actie kan maken heeft hij ook de beschikking over een prima vrije trap. "Ik heb er bij Wilhelmina zo veel gemaakt en dat hoop ik hier ook te doen. Ik hoop met mijn spel Gemert te helpen de komende tijd. Hopelijk kan ik veel kansen voor het team creëren en helpen aan zoveel mogelijk goals te maken." Welke plek denkt hij dat Gemert moet kunnen halen dit seizoen qua eindrangschikking. "Dat weet ik niet want ik ken de tegenstanders nog niet. Alleen UDI'19 heb ik nu gezien." En: wat vond hij van UDI'19? "Ik hoorde dat ze een aantal basisspelers misten. Het team wat ik zaterdag zag moeten wij een goede kans tegen maken volgens mij." 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant