Keeperstrainer Ronnie Kocken en Niels van Casteren
Keeperstrainer Ronnie Kocken en Niels van Casteren

Mooi meetmoment voor Niels van Casteren komend weekend

Voetbal 564 keer gelezen

VEGHEL – Maar liefst twee wedstrijden staan er voor de selectie van Blauw Geel'38 op het menu. Vanavond om 20.00 uur thuis tegen Nuenen, dat vorig seizoen lang de bumperklever was van de Veghelaren, twee dagen later komt Juliana'31 uit Malden naar Veghel. Kortom: volop voetbal op het Prins Willem Alexander Sportpark.

Door: Peter Kuijpers

De selectie van de Veghelaren telt momenteel 23 spelers. Gemakshalve tellen we Sam Strijbosch mee ondanks dat de 'Go' van Blauw Geel'38 nog moet komen, maar die zal naar verluidt niet lang op zich laten wachten. De Veghelaren zijn na het wegvallen van Ymanuel Hurkmans opzoek naar een aanvaller/middenvelder in het geval Strijbosch een nummer tien. Achterin lijken de zaken ingevuld. Met Edwin Huibers en Sten van Vessem op de backplaatsen lijkt het centrum, met de terugkeer van Mark Westerlaken, dubbel ingevuld. Rechtspoten Desley Schilders/Mark Westerlaken op rechts in het centrum daarnaast de linksbenige Martijn van Loon/Erik van Loon. Van Casteren speelt nu eenmaal graag met een links- en rechtspoot op drie en vier alhoewel kwaliteit zal prevaleren. Stagiaire en aanvaller  Lucas Borato is Braziliaan en zal vanavond ongetwijfeld zijn minuten gaan maken.



Mark Westerlaken verlost van zijn blessure (Foto: Peter Kuijpers)

Veghelse dip
Tegenstander Nuenen bleef de Veghelaren afgelopen seizoen lang bij en was tevens zo vriendelijk om er tijdens de Veghelse dip eind februari ook niet veel van te bakken. De club is zoals andere jaren weer behoorlijk wat spelers kwijt geraakt. Echter de creativiteit kennende van de scoutingscommissie in Nuenen zal er ook dit seizoen weer een acceptabel team staan aan de aftrap tegen EHC/Heuts op 3 november. Trainer Michael van den Dungen is een gerespecteerde trainer en is met Nuenen een niet te onderschatte outsider.

Vrijdag 11 augustus 20.00 uur Blauw Geel'38 - Nuenen


Michael van den Dungen lacht zijn tanden bloot (Foto Peter kuijpers)

Juliana'31
Juliana'31, de tegenstander voor zondag, degradeerde vorig seizoen samen met Jong FC Den Bosch via de nacompetitie uit de Derde Divisie. De ploeg uit Malden deed dat al eerder uit de toenmalige Topklasse. Juliana'31 wordt komend seizoen getraind door Remko Bicentini die we nog kennen als trainer van AWC uit Wijchen. Hij volgt in Malden Arnold Brehler op. Twee leuke tegenstanders voor Blauw Geel'38 dat zaterdag 19 augustus weet wie de bekertegenstander is voor de KNVB beker. Dan voetballen in Heemskerk ADO'20 en Spakenburg tegen elkaar. De winnaar speelt op (in het geval ADO'20) woensdag  23 augustus in Veghel tegen Blauw Geel'38. Wint het bezoekende Spakenburg (zwaar favoriet) wordt er één dag eerder gespeeld op dinsdag 22 augustus. Wie weet dat er nog wel een bezoekje komt uit Heemskerk en Spakenburg. Als laatste bedoelen we niet de visboeren (Elke week een goed gesprek bij het afhalen van de kibbelingen) die op vrijdag en zaterdag op de Boekt hun waar aan de man brengen. Mooie wedstrijd in het verschiet waarop 27 augustus de competitie start met het uitduel naar Dongen, samen met EVV en Quick'20 de enige ploegen die op gras spelen in de Derde Divisie. Blauw Geel'38 telt nog wat lichte blessures met Tresor Shema en Sten van Vessem. Michiel Merks en Mustafa Guler keren na het weekend pas terug van vakantie.

Zondag 13 augustus 12.00 uur Blauw Geel'38- Juliana'31

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant