Afbeelding

Fris en fruitig Gemert geeft veelbelovend visitekaartje af: 5-1 winst op Dongen

Voetbal 1.147 keer gelezen

GEMERT| Gemert speelde zondagmiddag tegen Dongen in lekkere fruitige lichtblauwe shirts. Het spel was ook navenant. De Molenbroekers gaven blijk van aanvallende intenties en trakteerden Dongen op een 5-1 nederlaag. De gastheren wonnen daarmee het eigen mini-toernooi met als verdere deelnemers Woezik, RKHVV en dus Dongen.

Door: Willy Rooyakkers 

Dongen werd vorig seizoen derde in de derde divisie dus is geen 'opgewarmd lijk' als oefenpartner. Toch had Gemert weinig van ze te duchten deze zondag. Nu zal Dongen heus beter kunnen en zegt het allemaal niet zoveel. Wat wel echter duidelijk is dat Gemert zeker qua amusementswaarde en aanvallende klasse een behoorlijke injectie heeft gekregen. Vooral Ruben Rodrigues liet diverse staaltjes voetbal zien waar de kwaliteit vanaf droop. Trainer Dennis Dekkers had hem deze keer op '10' geposteerd achter de driemansvoorhoede Ron Jansen, Ralf Kemper en Youri van Brussel. Rodrigues strooide met lekkere steekballetjes, schudde makkelijk tegenstanders van zich af,  en vormde daardoor een constante dreiging voor Dongen dat vooral in de openingsfase naar adem hapte. Nadat Rodrigues Ralf Kemper al alleen had doorgestoken (tegen de keeper - wr) was het even later raak toen hij ook naar rechts kon spelen maar vervolgens ineens de andere kant zag en Youri van Brussel een vrije doorgang verschafte. De man uit Asten bleef vervolgens koel en scoorde beheerst 1-0.

Penalty
Het niet compleet zijnde Dongen zette er weinig tegenover maar kwam uit het niets op gelijke hoogte toen doelman Bono Barten zich verkeek op een onschuldige lage bal en Thomas Schilders de rebound benutte: 1-1. Barten keepte omdat Sven van Ommeren last heeft van een spier in de schouder. Even later dan de revanche voor Barten. Na een zeer makkelijk gegeven penalty was het de doelman die als zegevierende uit de strijd met Mart van Bree jr kwam. Een voorsprong voor Dongen zou ook wel wrang zijn geweest voor een leuk spelend Gemert dat aantrad in een 4-3-3 maar vaak ook 3-4-3 hanteerde. Bart van Berlo had daarin een wat flexibele rol. Na de rust werd er wat gewisseld. Bij Gemert kwamen Dennis van Rooij, Jeremias Carlos David en Bram Jacobs ondermeer in de ploeg. Van Rooij kwam als linksback voor de andere jongeling Thomas Verkuijlen. Beide spelers deden het niet onaardig waarbij Van Rooij na de pauze ook nog eens zijn prima traptechniek wist te etaleren. Overigens waren bij de gastheren Jasper Lalisang (vakantie) en Dennis Groen (blessure) ook niet inzetbaar. 

Jeremias
Nadat de tweede helft even op gang moest komen kwam ineens Jeremias David in zijn ritme. Linksback Paul van Zon was bij Dongen ook net ingevallen en had de handen vol aan de ex-speler van Helmond Sport. Dan kwam David weer in de bal, dan zocht hij weer de diepte en ook waren de combinaties wel goed verzorgd bij hem. Hij forceerde ook de handsbal die tot een strafschop voor Gemert leidde. Ruben Rodrigues meldde zich en schoof beheerst binnen: 2-1.

Daarna leek Dongen het wel een beetje te geloven en konden de gastheren heerlijk genieten van wat ruimte. Maar het moet gezegd: ze deden er wel iets mee. Na een prima assist van Ron Jansen, na de pauze vanaf links spelend, was het Joost Habraken die goed terugkapte en beheerst 3-1 maakte. Even later een schitterende pass van Van Rooij richting opnieuw Jansen waarna diens voorzet door Ralf Kemper werd binnengegleden voor 4-1. Een prima aanval. De vorig seizoen weinig verwende aanhang van Gemert kreeg daarna nog een toetje toen Coen Brouwers, goed op zijn plek als stuwende middenvelder, wederom David wegstak die vrij baan kreeg richting de doelman. De vleugelspeler maakte het vervolgens niet klinisch af maar trakteerde de fans op een frivool hoogstandje onder de schoen door om daarna vervolgens alsnog beheerst te scoren: 5-1. Leuk ! 

Anwar Tuithof
Ondertussen was Udenaar Anwar Tuithof ingevallen bij Dongen. Tuithof: "Ik had vrijdag al een hele wedstrijd gespeeld. Vandaag was niet onze dag, weet ook niet precies wat er aan de hand was. Komt goed." Na de wedstrijd maakte hij nog een praatje met Jorzolino Falkenstein. De snelle aanvaller was voorheen actief bij Gemert en FC Oss. Falkenstein: "Ik ben nu transfervrij. Ben dus nog aan het kijken voor een club." Waarvan acte, En Gemert? Dennis Dekkers: "Het ziet er aardig uit nu. Maar je weet dat spreekwoord van één zwaluw en zo he...." 

Jeremias Carlos David warmt zich op in rust. Praat hier met toeschouwer Jorzolino Falkenstein
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant