Robin van Cuijk en Thijmen de Ruijter spelen komend seizoen voor Volkel
Robin van Cuijk en Thijmen de Ruijter spelen komend seizoen voor Volkel Foto Peter Kuijpers

Robin van Cuijk en Thijmen de Ruijter smachten naar voetbal

Voetbal 2.982 keer gelezen

Twee ex UDI'19 spelers die al twee en een halve maand niet gevoetbald hebben. Beiden 28 jaar maken komend seizoen de overstap naar buurman Volkel. Beetje met een wrang gevoel. Het afscheid na een  leven lang UDI'19 hadden ze zich anders voorgesteld. Neemt niet weg dat ze vol adrenaline en met een sky high vertrouwen komende week aansluiten bij Volkel-trainer Tom van Dalen, die ze met open armen ontvangt.

Door: Peter Kuijpers

Als je door Volkel fietst lijkt het of de tijd van dit mooie dorp wat is weggehold. Centraal de mooie Antonius Abtkerk uit 1938 aan het Schakelplein. De serene rust op een woensdagmiddag aan het einde van de bouwvakvakantie. De afspraak met de beide heren is tegenover de kerk op het terras van D'n Heilige Antonius. Recht tegenover de ouderlijke woning van Volkel icoon Theo Peerenboom. Voetbal, daar gaat het over en waarom Volkel? Thijmen de Ruijter: "Nou in eerste instantie speelde het ook niet. Ik had met de Kerst verlengt bij UDI'19, maar het niveau zakte en ook mijn relatie met de trainer. Ik vond het toen beter om elders te gaan in mijn geval Volkel omdat Robin van Cuijk ook al had besloten om daar naar toe te gaan. Ik wilde voetballen en die garantie zou ik dit komende seizoen niet gehad hebben. Volkel stond me wel aan. Ruud Verstegen is een broer van mijn vriendin en dan is het kringetje zo rond."



Thijmen de Ruijter nog in de kleuren van UDI'19 (Foto's Peter Kuijpers)

Veenbrand
Vertrek van spelers als wellicht gevolg van de veenbrand die heerste op dat moment tussen bestuur en spelers. Van Cuijk: "Dat klopt wel, geen fijne tijd. Heb toen ook fouten gemaakt, maar mijn excuses voor aangeboden en die werden geaccepteerd." Robin zijn kleuren zijn rood-wit-blauw. Zijn wieg stond vaak in de bestuurskamer van UDI'19. "Dat klopt terwijl mijn vader Wim het doel van UDI'19 aan het verdedigen was. Dus ik mag wel zeggen dat ik bij deze club ben opgegroeid. Ik heb ook nooit de plannen gehad om bij UDI'19 weg te gaan. In december is mij medegedeeld dat ik niet meer welkom was en daar kon ik het mee doen. Volkel is een goede keuze en ik ken daar veel spelers ook met een UDI'19 verleden." Robin van Cuijk was wel de 'Pietje Bell' van de groep een klein raddraaiertje. "Ha ha…Bas Gösgens zei altijd dat als er plezier was in de bus dan was het mijn schuld, maar als het zootje was dan lag dat ook aan mij. Toen het duidelijk werd dat ik UDI'19 zou gaan verlaten wilden ik geen drie uur gaan rijden om te kunnen voetballen. De keuze op deze mooie club op fietsafstand was snel gemaakt voor mij. Ik had in de winterstop al over willen stappen, maar dat bleek niet mogelijk. Ik heb met de trainer van Volkel (Tom van Dalen Red.) een goed gesprek gehad. Ik ambieer een plek in de middenlinie, maar daar komen we samen wel uit. Bovendien moet je een basisplek verdienen. Er komen grote talenten aan uit de jeugd hier, dat ziet er goed uit."

Aanval
Thijmen de Ruijter speelde bij UDI'19 op allerlei posities. Bij de vraag welke positie hij komend seizoen in Volkel voor zijn rekening gaat nemen verschijnt er een brede grijns op het gelaat van de lange verdediger: "Ik hoop op een plek in de spits hier bij Volkel." De kwinkslag slaat op het feit dat hij als verdediger bij aanvallende nood door trainer Bert Ruijsch ooit in de aanval werd geposteerd. Iets wat hem overigens goed afging. "Nee, dat niet. Volkel begint officieel komend zondag pas aan de eerste training, maar voor de spelers die erge honger hebben naar de bal, hebben we afgelopen week wat vooraf gedaan. Dat was lekker, vooral voor Robin en mij, we smachten beiden naar voetballen. Ik werd daar overigens bij de verdedigers ingedeeld, dus van dat 'spitsverhaal' zal niet veel terecht komen denk ik. Mijn voorkeur ligt centraal achterin. Ik wil gewoon weer voetballen na ruim twee maanden niets doen."



Robin van Cuijk (R) in een duel met Dongen afgelopen jaar. 

Keihard werken
De komende competitie wordt een totaal andere wereld voor beide heren. Robin van Cuijk knikt instemmend: "Ja dat absoluut. Om eerlijk te zijn ken ik er maar weinig. Hapse Boys, Excellent en Vianen Vooruit zijn bijvoorbeeld ploegen waar ik nog nooit tegen heb gespeeld. Dat is even wat anders dan Be Quick 1887, maar dat maakt het wellicht ook leuk. Thijmen de Ruijter noemt Berghem Sport: "Daar ga ik Donny van Herpen weer eens zien waar ik mee gespeeld heb bij UDI'19. Onze bekerindeling is helemaal prachtig met FC De Rakt, Juliana Mill en Odiliapeel. Het wordt een leuke ervaring waar ik enorm naar uitkijk." Niet de fout maken dat het voetballen drie klassen lager met de handrem erop kan. Thijmen knikt instemmend : "Nee, dat soort voetballers zijn wij niet. We moeten het hebben van keihard werken en inzet, maar dat dat gaat goed komen." Bang voor heimwee is Robin van Cuijk zeker niet. "Nee daar ben ik niet zo bang voor al heb ik er wel een leven lang doorgebracht. Koester ook geen wrok tegen de club zelf. Vond het altijd wel vreemd dat ik van anderen moest horen dat ze nog met me wilden praten over een langer verblijf. Dat is er vreemd genoeg nooit van gekomen. Ik ga zeker nog wel kijken als ze op een zaterdag thuisspelen en waarom ook niet, met de club en spelers is er helemaal niets mis", zegt de voormalige UDI'19-speler, inmiddels in NATO kapsel gestoken en klaar voor de aanval, maar dan wel op De Eeuwsels.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant