Afbeelding

Gifbeker UDI'19/CSU moet op gruwelmiddag in Malden helemaal leeg: 3-0

Voetbal 3.661 keer gelezen

MALDEN| "Zullen we de bus opwachten?", zeiden enkele UDI-fans net nadat het 3-0 was geworden voor Juliana'31. Gekscherend natuurlijk maar het zegt wel iets over de gemoedstoestand van het handjevol trouwe fans dat de club momenteel nog heeft. UDI'19 had vooraf nog kans om misschien de derde periode te winnen maar vervolgens ging men bij Juliana'31 in Malden volledig de mist in: 3-0. De thuisploeg kwam snel op 2-0 waarna men een gewonnen wedstrijd speelde tegen een weinig geloof uitstralend UDI'19. Hoewel de gasten nog een strafschop misten na de pauze had de score vooral in het voordeel van Juliana nog veel verder moeten oplopen.

Door: Willy Rooyakkers

UDI'19 moest het in Malden doen zonder Tim Wolf en Randy Hofmeijer waardoor het middenveld bestond uit Lars van Geelkerken, Joep van Geelkerken en Sidney Gakpo. Zo te zien was de opdracht een beetje in te zakken om daarna snel de lange bal te hanteren richting de voorhoede. Tenminste zo speelde men in de praktijk zo'n beetje. Opvallend was dat Roald van Hout weer op links speelde en Knud van den Heuvel aan de andere kant. Van Hout is vooral na zijn blessure in een behoorlijke vormcrisis verwikkeld geraakt. Maar eerlijk is eerlijk: eigenlijk bakte er bij de gasten niemand echt iets van. Rinke Pennings showde nog wel een paar goede lange ballen en Joep van Geelkerken pikte weer een paar balletjes af...dat was het wel zo'n beetje. Er was eigenlijk niets aan de hand toen Juliana'31 na achttien minuten ineens op voorsprong kwam. Spits Stefan de Jong, fysiek sterk en lastig, mocht ineens onbegrijpelijk vrij doorlopen waarna de breed gelegde bal op Joey Wijnhoven voor laatstgenoemde kinderspel was om 1-0 te maken. Meteen daarna de genadeklap. Weer was het De Jong waar geen dekking op was. Deze keer mocht hij net buiten het zestien meter gebied een bal vrij aannemen waarna de midvoor meteen genadeloos uithaalde: 2-0. Doelman Koen van Boxtel kreeg er nog een hand tegen en ging misschien niet helemaal vrijuit maar wellicht was zijn zicht belemmerd. 

Verloren wedstrijd
Vanaf dat moment was het eigenlijk over want de gasten straalden werkelijk niets uit wat in de verste verte leek op de wil om er nog fanatiek iets van te maken. Er kwamen nog wel kansjes voor Knud van den Heuvel (paal), Roald van Hout (naast), Sam Wassenberg (in handen keeper) en Joep van Geelkerken maar nooit kreeg iemand het gevoel dat het 2-1 zou worden. In de rust wisselde trainer Bert Ruijsch Knud van Heuvel in tegen Raoul Oomen en werd het elftal door elkaar gegooid. Voor dat de gasten echter konden aanzetten stond Daley Hoogakker compleet vrij recht voor de goal van Koen van Boxtel die nog een prima redding in huis had maar tegen de rebound kansloos bleek: 3-0. Even, heel even, leek UDI'19 nog een sprankje hoop te krijgen toen men een strafschop kreeg nadat er hands was gemaakt. Rinke Pennings slaagde er echter niet in om doelman Mitchel de Kluis te passeren. Aan de andere kant misten de gastheren de ene na de andere opgelegde kans maar dat onheil bleef de bezoekers bespaard. Wel was er nog een tweede gele voor Tufan Koca die een overtreding op het middenveld maakte. Een ontzettende flauwe actie van scheidsrechter Zeeman maar het was typerend voor de ronddolende gasten.

UDI'19/CSU| Van Boxtel, Koca, Pennings, Van Dijk, Kerkhof (83. Smits), J. van Geelkerken, L. van Geelkerken (68. Van der Linden), Gakpo, Van den Heuvel (46. Oomen), Wassenberg, Van Hout

VV Gemert    -     IFC    3 - 5
VV GOES    -     Nuenen    3 - 2
Groene Ster    -     Halsteren    0 - 0
SV Juliana '31    -     UDI '19    3 - 0
SC Woezik    -     VC Vlissingen    4 - 1
Baronie - EHC 4-0
O.S.S.'20 - BVC'12 6-3
Jong Den Bosch - Meerssen 2-1

1.    OSS '20    29-64
2.    VV GOES    29-55   
3.    Halsteren   29-54      
4.    Jong Den Bosch 29-48       
5.   UDI'19 29-46    
6.    VV Gemert    29-45
7.    SV Meerssen   29-42         
8.    IFC 19-42
9.    Vlissingen 29-38     
10.   Groene Ster    29-38        
11.   Nuenen   29-38       
12.  VV Baronie   29-36         
13.  SV Juliana '31    29-32        
14.  BVC '12    29-30         
15.  EHC    29-26
16.  SC Woezik   29-20    

BVC '12    -     VV GOES     
EHC    -     VV Gemert     
Halsteren    -     SV Juliana '31     
IFC    -     SC Woezik     
SV Meerssen    -     VV Baronie     
Nuenen    -     OSS '20     
UDI '19    -     Jong FC Den Bosch     
VC Vlissingen    -     Groene Ster

Afbeelding
Afbeelding
Foto: Ronny Raymakers
Foto: Ronny Raymakers
Foto: Ronny Raymakers
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant