Afbeelding

Bella Italia verzorgt kerstcatering tijdens de feestdagen

Zakelijk 2.143 keer gelezen

UDEN | Lekker eten met Kerst zonder uren in de keuken te staan. Restaurant Bella Italia in Uden maakt het mogelijk. Zij verzorgen tijdens de feestdagen een heerlijke kerstcatering voor bij de mensen thuis.

Bella Italia verzorgt de kerstcatering dit jaar voor de vierde keer. "We zijn ermee begonnen op aanvraag van gasten", vertelt Tino Consoli die samen met zijn partner Maribel het restaurant runt. "Het was meteen een groot succes. Ieder jaar verdubbelt het aantal aanvragen. Mensen zijn er ontzettend enthousiast over."

Dat is ook niet gek. Het driegangenmenu bestaat uit heerlijke gerechten, in totaal zeventien hapjes per persoon. Vooraf antipasto, in totaal acht stuks, bestaande uit huisgemaakt brood met kruidenboter, frutti di Mare, gehaktbrood met mozzarella, carpaccio, koude pasta met salade en salami, rolletje gevuld met ricotta, venkel en zalm en kalfsvlees met tonijnmayonaise. Het hoofdgerecht bestaat uit zacht gegaarde kabeljauw met een romige basilicumsaus, pasta met truffelsaus en parmigiano vlokken, stoofpot van scharrelkip in tomatensaus, gegratineerd met kaas en aardappels met rozemarijn knoflook en zeezout. Uiteraard wordt het menu afgesloten met verrukkelijke Italiaanse dessert zoals chocolademousse, taartje van mascarpone en limoncello, roomdessert met roodfruit, tiramisu en cannoli.

Dit menu is met zorg samengesteld. "Het zijn gerechten die makkelijk op tafel te zetten zijn. De hoofdgerechten moeten even in de oven, maar de klanten krijgen een duidelijke beschrijving voor de bereiding", vertelt Tino. Maribel vult aan: "Het zijn ook gerechten waarvan we weten dat mensen het lekker vinden."

Opgeven voor het kerstdiner kan tot en met donderdag 22 december. Mensen kunnen vervolgens de gerechten van zaterdag 24 december tot en met maandag 26 december ophalen bij Bella Italia aan de Kerkstraat in Uden. De kosten zijn 25 euro per persoon voor het hele menu. Liever alleen een voor-, hoofd- of een nagerecht bestellen? Dat kan ook! Het restaurant is tijdens de Kerst gesloten. "Zo kunnen we ons helemaal focussen op de catering", zegt Maribel.

Jubileum
Afgelopen november vierde Bella Italia haar 35-jarig jubileum. Maribel en Tino kijken met veel plezier terug op deze feestelijke maand. "Gasten hebben kunnen genieten van een heerlijk jubileummenu. Daar hebben we heel veel positieve reacties op ontvangen", vertelt Tino. "We waren ook verrast door alle bloemen en kaartjes met lieve teksten", zegt Maribel. "Daar willen we onze gasten voor bedanken! Van het personeel hebben we een prachtige schaal gekregen die ze speciaal voor ons hebben ontworpen. Hij bestaat uit allemaal poppetjes die door elkaar 'gevlochten' zijn. Het beeld de verbinding uit die zij onderling voelen. Een mooier compliment kun je je niet wensen."

Geschiedenis
Bella Italia werd 35 jaar geleden opgericht door de ouders van Tino. Zijn vader is Italiaans, zijn moeder Nederlands. "Ze hebben dit restaurant letterlijk van de grond af opgebouwd. Mijn vader was een hele goede pizzabakker en het koken heb ik vooral van mijn moeder geleerd." Vanaf zijn dertiende hielp Tino al regelmatig mee; in de keuken, maar ook als gastheer in de bediening. Daarna volgde hij de Hotelschool in Tilburg. Het was dan voor hem en Maribel een logische stap om in 2006 het restaurant over te nemen.

Met veel plezier werkt het stel in hun zaak. Waar ze het meest van genieten? "Tevreden gasten! We doen er écht alles aan om onze gasten een hele mooie en fijne avond te bezorgen", vertelt Maribel.

Sinds een aantal maanden heeft Bella Italia een nieuwe menukaart. "De kaart is kleiner geworden, omdat we ons meer op kwaliteit willen richten en minder op kwantiteit", legt Tino uit. De vraag wat dé specialiteit van Bella Italia is, vindt Tino een moeilijke. "Dat is natuurlijk heel persoonlijk. De een vindt pasta heel erg lekker, de ander houdt meer van pizza." Volgens Maribel is de calzone Umberto nog steeds uitermate populair. "Dat is het recept van de vader van Tino. Daarnaast zijn de antipasto ook ontzettend lekker."

Arrangementen
Iets te vieren? Dan ben je bij Bella Italia ook aan het juiste adres. Er zijn verschillende arrangementen beschikbaar vanaf tien personen variërend van vijftien tot 45 euro per persoon.

Gewoon een lekker avondje uiteten kan natuurlijk ook. Bestel à la carte of kies voor één van de twee menu's. Voor meer informatie kijk op www.bellaitalia-uden.nl of kom langs in het restaurant aan Kerkstraat 39 in Uden.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant