Afbeelding

''We zijn trots op Ons Caffeej, als we zo door mogen gaan, zijn we erg tevreden''

Zakelijk 5.344 keer gelezen

Het begon ruim 25 jaar geleden toen Jan Caspers café de Heeren van Amstel overnam, met carnaval voor de deur draaide hij dit feest nog in het bestaande café. Na een flinke verbouwing opende op 26 maart 1992 Ons Caffeej aan de Markt 9 in Uden.

Inmiddels 25 jaar later is Ons Caffeej een wereldberoemde zaak in Uden, omgeving en ver daarbuiten. ''In het begin was Ons Caffeej de helft kleiner, daarnaast is later een sfeervolle serre aangebouwd. Het terras is veel ruimer geworden en binnenkort zal dit nog wat groter worden door uitbreiding richting het marktplein", vertelt Alex van den Hoogen, eigenaar van Ons Caffeej.

"Sinds 1 januari 2011 zijn Ronald Verwegen en ik de eigenaren van Ons Caffeej. Wat er veranderd is in die vijfentwintig jaar? Heel veel, dat komt natuurlijk door ontwikkelingen op allerlei gebied en zeker ook door de veranderde behoefte van de gast, dat maakt de horeca ook zo leuk. Specifiek aangaande Ons Caffeej is de nadruk naast het uitgaan op vrijdag- en zaterdagavond, wat nog steeds een belangrijk onderdeel vormt van Ons Caffeej, ook meer komen te liggen op de dagen doordeweeks en weekenddagen overdag, het café is toegankelijker geworden. We hebben hierdoor doelgroepen weten aan te spreken die voorheen niet bij Ons Caffeej kwamen. Dat maakt dat we een café zijn geworden met een heel brede doelgroep en dat is heel mooi om te zien, ook hoe deze met elkaar omgaan en samen kunnen beleven en genieten in een van de meest gastvrije horecabedrijven van de omgeving. We hebben een heel divers café en willen daarnaast ook heel laagdrempelig zijn, dat mag van mij nog best wat meer zelfs, maar daar zijn wellicht wat bouwtechnische aanpassingen voor nodig. Het gevoel dat mensen nog makkelijker binnen kunnen lopen, in gezelschap of alleen, voor een kop koffie en 'n krantje of 'n biertje en een praatje, optimale toegankelijkheid van het café en onze medewerkers, dat is bij ons heel belangrijk, naast onze belangrijkste pijlers gastvrijheid en kwaliteit. Er is door de jaren al best veel vernieuwd, maar hetgeen gebleven is, is het warme gastvrije gevoel als je binnenkomt."

"'s Ochtends om 10 uur gaan we open, maandag om 9 uur in verband met de weekmarkt, er zijn dan voor het grote deel koffiedrinkende gasten, mensen die lekker van hun vrije tijd genieten. Even later begint de lunch en die loopt dan weer over in de borrel, dan vind je hier gasten in alle leeftijden. Vervolgens kan er bij ons ook gegeten worden, naast een diversiteit aan borrelgarnituren hebben we ook een aantal voorgerechten, nagerechten en zo'n 8-tal hoofdgerechten op onze eetkaart. Op doordeweekse dagen organiseren we door het jaar heen diverse activiteiten voor onze verschillende doelgroepen zoals onze befaamde Bockbier en Mosselen Proeverij eind september, het Bourgondisch SpeciaalbierFestival Uden op de laatste zondag van augustus (in samenwerking met onze buurvrienden van 't Stulpke) en natuurlijk de beroemde Kerstbingo voor het goede doel eind december. In de weekenden zijn we echt een uitgaanscafé en programmeren we regelmatig nationaal bekende dj's en artiesten".

Trots
''We zijn enorm trots op ons spontane en prettige team van medewerkers, daarnaast, dat is wellicht een beetje cliché misschien, hebben we écht veel en erg leuke vaste gasten. Dat varieert van jeugd, sommige al vanaf hun eerste week na de geboorte, tot mensen die genieten van hun oude dag. Schitterend om te zien en mee te maken vind ik bijvoorbeeld dat iedereen hier op zaterdagnacht tot 3.00 uur 's nachts dansend uit z'n dak gaat en twaalf uur later zitten de gasten al weer gezellig en rustig aan 'n heerlijke kop cappuccino met 'n stukje appeltaart en slagroom. Als je kijkt wat voor verschil daartussen zit in sfeer en beleving, dat vind ik mooi.''Ronald vult Alex aan; ''We zijn zeer trots op een mooi café waar iedereen graag komt en waar we de gastvrijheid kunnen bieden die wij graag willen, daar zijn we heel blij mee''.

Feestprogramma
''Afgelopen zondag op de officiele jubileum dag speelde hier de Vandeven Band, 'n band die hier vijfentwintig jaar geleden ook optrad. Op het jaarprogramma dat zich voornamelijk afspeelt op elke laatste zondag van de maand zijn allerlei activiteiten en bands die hier vroeger ook op het programma stonden vastgelegd. Bijvoorbeeld 'Talent grijp je kans', dat in de jaren negentig heel populair was tot in de wijde omgeving. Naast dit programma zullen voor de uitgaansavonden met regelmaat steeds populaire acts en dj's worden geprogrammeerd om het jubileumjaar extra kracht bij te zetten.''

Nooit saai
''Geen dag is hier hetzelfde, dan zou het ook saai worden en dat is het gelukkig nooit'', sluit Ronald af. ''We zijn trots op wat we hebben en op elkaar. Als we zo nog vijfentwintig jaar door mogen gaan, zijn we erg tevreden.''

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant