Afbeelding

Pure genieten opent restaurant aan Promenade

Zakelijk 3.106 keer gelezen

Pure viert dit jaar alweer het tienjarig jubileum: in 2007 openden Dennis en Daniëlle van der Klaauw hun lunchroom. Kwaliteit staat in alles voorop bij het ondernemersechtpaar en hun ruim twintig medewerkers. "Daarin doen we geen concessies", vertelt Dennis. Van het kopje koffie bij de lunch tot aan onze gerechten op de dinerkaart, het moet allemaal honderd procent zijn."

Veelbelovende start
Pure staat al jaren bekend om het zelfgemaakte gebak (alle medewerkers hebben hun eigen specialiteit en bakken dus ook zelf), smakelijke lunches, heerlijke high-teas en uitstekende catering. Sinds kort is daar een dinerfunctie aan toegevoegd: op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond zijn gasten welkom op de bovenverdieping. Dennis: "In de eerste weken hebben al veel mensen ons gevonden, het gaat boven verwachting. We bieden onze gasten heerlijke gerechten met bijpassende topwijnen in een intieme sfeer. Je hebt direct zicht op de open keuken, zodat je met eigen ogen ziet hoe je gerecht wordt bereid."

Nieuwe chefkok
In die open keuken staat chefkok Roy Ottens. "Roy is in augustus ons team komen versterken en helpt ons om op het niveau te komen waar we graag willen zitten: een aansprekend restaurant met herkenbare producten van de hoogste kwaliteit. Neem onze biefstuk, een tournedos met truffelrisotto, paddenstoelen en rodewijnjus. Die is zo heerlijk mals, daar heb je echt geen steakmes voor nodig. Hetzelfde geldt voor ons lamsvlees: puur Hollands en heerlijk zacht van smaak. Of neem de tonijnsteak met sesam en zeekraal, echt een aanrader. We hebben onze kaart bewust beperkt gehouden, maar wát we serveren, is top. Net als de wijnen trouwens. Zo schenken we een prachtige Italiaanse huiswijn die perfect bij onze gerechten past. Ook in dat opzicht gaan we voor maximaal genieten tegen een betaalbare prijs."
Dennis zoekt graag (en veel) de samenwerking met kleine, ambachtelijke leveranciers én met lokale ondernemers. "Onze vis komt van De Visscherie, ons brood van Bakkerij Bekkers, onze groenten en fruit van Heerkens uit Nistelrode. Het voordeel van lokaal ondernemen is dat je heel goed met elkaar naar een zeker niveau kunt werken. Ook zij willen namelijk, net als wij, iets moois neerzetten en ze staan voor hun kwaliteit. Met ons restaurant verwachten we een mooie aanvulling te zijn op de al bestaande horeca in Uden."

Gasten verwennen
Natuurlijk blijft de lunchfunctie van Pure onaangetast. Tenminste: de gerechten op de kaart worden wél regelmatig vernieuwd. Dennis: "We staan eigenlijk nooit stil, we hebben allemaal een gezonde drive om te ontwikkelen en onze gasten te verwennen met nieuwe gerechten en ingrediënten. Met ons gebak en de lunchfunctie is het tien jaar geleden allemaal begonnen, dat is onze basis. Die basis proberen we steeds weer naar een hoger niveau te tillen."

Koffie Top 100
Concreet bewijs daarvoor is de deelname aan de Koffie Top 100 van Misset Horeca. Pure deed dit jaar voor het eerst mee, met een daadwerkelijke vermelding in de top 100 als resultaat. Dennis: "We hebben geweldige medewerkers en de beste apparatuur. Dan wil je toch uit allebei het uiterste halen? Iedereen kan koffie zetten, maar écht goede koffie maak je niet zomaar. En áls we dan meedoen, dan gaan we er ook voor. We hebben ons op de Koffie Top 100 voorbereid door met een barista te trainen, een van de beste barista's van ons land. Dat we uiteindelijk ook echt in de Top 100 terechtgekomen zijn, is een bekroning op het werk dat we met z'n allen hebben verzet. Daar ben ik heel trots op."

Passie en kwaliteit
Het moge duidelijk zijn: passie en kwaliteit gaan bij Pure hand-in-hand. De lat lag tien jaar geleden al hoog en nog altijd zoeken Dennis, Daniëlle en hun medewerkers dagelijks naar manieren om hun gasten nog beter kunnen bedienen. "In de komende periode ligt onze focus op het uitbreiden van de dinerfunctie. We willen het verwachtingspatroon dat we in de afgelopen tien jaar hebben opgebouwd, ook 's avonds waarmaken. Een geweldige uitdaging, waar we onwijs veel zin in hebben."

Benieuwd naar de menukaart van Pure genieten? Of wil je meer weten over de lekkernijfabriek, de huisgemaakte taarten of de mogelijkheden voor exclusieve catering? Kijk dan eens op www.pureuden.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant