Piet en Maurice wachten met smart op spelers.
Piet en Maurice wachten met smart op spelers.

Blauw Geel'38 G-team schreeuwt om spelers

Voetbal 1.224 keer gelezen

VEGHEL | Het zijn altijd wel leuke en aandoenlijke verhalen als het over G-voetbal gaat bij Blauw Geel'38. Terecht, als je spreekt over de meest ambitieuze groep van Veghels grootste vereniging. Nergens vind je zoveel spelvreugde en bezieling als bij deze gasten. Toch trekt de leiding stevig aan de bel. Een dreigend spelers te kort knaagt aan de continuïteit van dit prachtige team. Leiders Maurice Bissels en Piet van Alst doen een oproep.

Door: Peter Kuijpers

Maurice steekt van wal: "We zijn dringend opzoek naar leuke enthousiaste spelers die graag komen voetballen bij ons. Ze moeten vooral zin hebben in voetbal en het plezier wat ons team uitstraalt. Dat vinden we het allerbelangrijkste. Kinderen met een lichamelijke- of geestelijke achterstand. " Piet vult aan: "Het is vooral die doelgroep die in een regulier team niet goed mee kunnen. Die komen bij ons terecht. Het feit of ze goed of slecht kunnen voetballen doet er niet toe. Ze kunnen het bij ons ook leren. Het G-voetbal bestaat nu al ruim veertien jaar destijds nog onder voorzitter Wim Verwegen opgericht. Nu echter is het moment gekomen dat we een dreigend te kort krijgen en dat zou heel jammer zijn."

Concurrentie
De leiding laat niets achterwege om het G-voetbal onder de aandacht te brengen. Maurice: "We hebben onlangs nog bij het HUB (school voor aangepast onderwijs) in Veghel een clinic gehouden. Dat was hartstikke leuk en hebben we twee spelers aan overgehouden, maar onvoldoende om komend seizoen weer een team op de been te brengen. We vermoeden dat de ouders er niet achter stonden en dat is jammer, het is juist zo leuk voor het kind. We luiden om die reden nu de alarmbel."



Jonge leider
Piet meldt nog dat de zoektocht niet alleen op spelers is gericht: "We zoeken ook nog een wat jongere leider voor het team. Een leeftijdgenoot, dat zou leuk zijn. Een volwassen begeleider gaat mij denk ik wel lukken, maar vooral een jeugdige gast zo mooi zijn. " Maurice neemt over en ziet spelers vertrekken naar andere sporten: "Dat klopt we krijgen wat concurrentie. Bijvoorbeeld Attacus en Geel Zwart zijn ook met G-sport voor de jeugd begonnen. Met jeugd zijn we hier bij Blauw Geel'38 dan weer uniek, omdat je dat amper ergens vindt hier in de regio. We hopen echt dat onze lobby wat op gaat leveren."

Jeugdspelers
Maurice Bissels stopt met zijn leiderschap. De reden is dat zijn zoon van het G-team is over gegaan naar de reguliere JO 13 afdeling.

Trend
Een trend die wel vaker voorkomt weet ook Maurice: "Mijn eigen zoon bijvoorbeeld. Hij traint al heel het seizoen mee en het gaat goed. Dat is alleen maar leuk om te zien. Piet vult aan: "Als wij ooit overbodig worden zou dat een goede zaak zijn. Zo ver is het echter nog lang niet al is het een mooie gedachten kronkel. We zoeken echter jeugdspelers in de categorie van 14 tot 17 jaar. Als er nou een speler is die 13 is en fysiek is opgewassen tegen oudere spelers is dat geen probleem.''

Open dagen
''We zijn ook van plan open dagen te organiseren net als voor de reguliere jeugd gebeurd. Wie weet wat dat nog gaat brengen." Wil uw kind graag gaan voetballen en valt hij in deze categorie, aarzel niet en meld hem aan of informeer bij Piet van Alst pietvanalst@kpnmail.nl Wat is er nou mooier om te sporten in teamverband en uw kind elke week op het sportveld te zien glunderen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant