Het Stadhuisplein gaat op de schop (Foto: Google Maps).
Het Stadhuisplein gaat op de schop (Foto: Google Maps).

Stadhuisplein krijgt opfrisbeurt met een aantal veranderingen

Algemeen 144 keer gelezen

VEGHEL | De rode bakstenen 'loper' op het busstation wordt over het Stadhuisplein in Veghel doorgetrokken richting het centrum. Op het Stadhuisplein komt meer groen en de stalen luifel wordt gesloopt. Dat is althans het voorstel van het Veghelse college van B en W.

Omdat het busstation van het Bolkenplein naar de Rembrandtlaan is verplaatst, is de koppeling tussen het busstation en centrum komen te vervallen.
Deze koppeling kan weer tot stand worden gebracht door de rode loper, die in het straatbeeld bij het busstation is aangebracht, door te trekken naar het centrum.

Busstation
De stalen luifel aan het Stadhuisplein is tijdens de herinrichting in 1993 aangebracht. Deze was bedoeld als visuele onderbreking van de 'ommuring' van het plein.
Onder meer door de verdiepte aanleg van parkeerplaatsen heeft de luifel de functie verloren. "De luifel is wat ons betreft uit de tijd. Wij willen het plein een opener en groener karakter. En we willen de link van het busstation naar het centrum leggen, zodat mensen dat gemakkelijk weten te vinden"', aldus de Veghelse wethouder Annemieke van de Ven.

Kosten
De totale kosten voor het doortrekken van de rode loper, het vergroenen van het Stadhuisplein en het slopen van de luifel worden geschat op honderd duizend euro.
Er worden geen extra structurele lasten verwacht. Het slopen van de luifel levert een besparing van onderhoudskosten op van 11.822 euro per jaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant