Expositie Beeld&Zo

zaterdag 13 oktober 2018 13:00 tot zondag 14 oktober 17:00

Expositie in het Oude Kerkje van Middelbeers

Een groep kunstenaars heeft zich verenigd in een kunstkring onder de welluidende naam Beeld&Zo. In het weekeinde van 13 en 14 oktober 2018 treden zij naar buiten met een expositie in het Oude Kerkje in Middelbeers. Op zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zondag van 11.00 tot 17.00 kan men onder het genot van een drankje kennis maken met de zes kunstenaars en vooral ook met hun werk

“Wij kennen elkaar van de Kunstacademie Noord-Limburg in het Belgische Neerpelt”. De zes kunstenaars zijn gaan samenwerken onder de naam Beeld&Zo, want driedimensionaal werk vormt de hoofdmoot van het gezamenlijke oeuvre.  “Onze kunstuitingen zijn heel divers en in het bespreken van elkaars werk, het feed back geven en intervisie toepassen, inspireren wij elkaar en is de samenwerking vruchtbaar. En natuurlijk geeft het ook de mogelijkheid om samen op te treden als exposerende groep”. Hiervoor hebben Anneke Mooi Wilten, Aafke Steenhuis, Ingrid Peters, Georgine Sipman, Saskia Keijzers en Anita van Golstein Brouwers  het oog laten vallen op het Oude Kerkje in Middelbeers.

De middeleeuwse stenen muren van het gotische dorpskerkje zijn bij uitstek geschikt om moderne kunst tentoon te stellen. “Gedurende het gehele weekeinde zijn we aanwezig om toelichting te geven op het getoonde werk. Je ziet er keramische sculpturen naast stenen beelden, vormgeving in textiel, portretten in aluminiumcement, maquettes en objecten vervaardigd in uiteenlopende materialen. Wij hopen veel kunstliefhebbers te kunnen tonen wat wij als leden van Beeld&Zo in onze mars hebben.”

Het Oude Kerkje ligt aan de Willibrordstraat 25 in Middelbeers. De toegang tot de expositie, €2,00, komt in zijn geheel ten goede aan het onderhoud van het monument. Op de website www.oudekerkje.nl vindt men extra informatie, waaronder profielen van de zes leden van Beeld&ZO.

De leden van Beeld&Zo exposeren hun werk in het Oude Kerkje. V.l.n.r. Saskia Keijzers, Aafke Steenhuis            (Veghel) , Anita van Golstein Brouwers, Georgine Sipman, Anneke Mooi Wilten ( Veghel), Ingrid Peters (Sint Oedenrode).