Paul van Iperen. (Foto: Rachelle Fotografie)
Paul van Iperen. (Foto: Rachelle Fotografie)

Van Iperen (Dynamico): ‘We willen wegblijven van de onderste plaatsen’

Sport 527 keer gelezen

OSS | Het nieuwe seizoen van Dynamico start zaterdagavond 18 september met een thuiswedstrijd tegen DFS Arnhem/Huissen HV. De Osse/Heesche handballers willen zich graag op dit niveau handhaven en zijn daarom gebrand om te starten met een overwinning.

De voorbereiding duurde in totaal acht weken. Er werden meerdere oefenwedstrijden gespeeld tegen Belgische en Nederlandse clubs, maar ook deed Dynamico mee aan een toernooi in Duitsland. “We staan te popelen om nu een officiële wedstrijd te mogen spelen”, aldus doelman Paul van Iperen (20). “Of we er klaar voor zijn? We trainen keihard, maar beseffen dat we wel het nodige hebben ingeleverd. Zo is onze spelverdeler Jordi van Erp vertrokken naar Quintus en een aantal spelers is gestopt. Onze trainer Vladan Mijalkovic heeft een puzzel te leggen om ervoor te zorgen dat de juiste poppetjes op de juiste plekken komen te staan.”

Smalle selectie
Handhaving is het eerste doel van Dynamico. “Ons streven is om zo goed mogelijk te presteren en weg te blijven van de onderste plaatsen. We komen uit in een extra brede klasse met zestien teams en we denken dat we zeker meerdere ploegen onder ons kunnen houden. Kwalitatief zal het elkaar in het rechterrijtje niet veel ontlopen, maar we moeten dan wel de groep compleet houden. Bij blessures is het met onze smalle selectie lastig om afwezigen op te vangen.” Van Iperen roemt de teamgeest van Dynamico. “We zijn een relatief kleine vereniging op dit hoge niveau. Een selectie met veel jongens uit de eigen jeugd of uit de regio. Een vriendenteam en alle neuzen staan dezelfde kant op. We zijn allen gemotiveerd om tot aan de laatste minuut er vol voor te gaan.”

Basisplaats
De Ossenaar kwam vorig seizoen uit de jeugd over naar de selectie, maar door corona werd er amper gehandbald. Nu een jaar later een nieuwe kans voor hem om zich te laten zien bij het vaandelteam. “We hebben drie goede keepers die aan elkaar gewaagd zijn. Rik Horbach en Erwin van den Elzen spelen al vele jaren in de selectie en hebben bewezen betrouwbare doelmannen te zijn. Ik heb in de jeugd altijd op hoog niveau gekeept en wil nu ervaring opdoen bij de senioren. Ik wil het Vladan zo moeilijk mogelijk maken en zoveel mogelijk minuten maken. Hopelijk kan hij in de toekomst niet meer om mij heen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant