Simone Aarts (links) organiseert de Pompoenenjacht.
Simone Aarts (links) organiseert de Pompoenenjacht.

Osse Pompoenenjacht brengt mensen samen

Algemeen 1.162 keer gelezen

OSS | Als opvolger van de succesvolle Berenjacht en Pompoenenjacht van vorig jaar is er dit jaar wederom de Osse Pompoenenjacht. Deze ‘aangeklede’ wandeltocht vindt plaats op zaterdag 30 oktober van 18.00 tot 22.00 uur.

Op deze vooravond van Halloween lopen kinderen verkleed door Oss en gaan ze bij in Halloweenstijl versierde huizen langs. Daar kunnen ze dan iets lekkers halen, bijvoorbeeld fruit of snoep. Ook zijn er prijzen te winnen, zoals een speelgoedpakket voor de leukst geklede griezel. Er komt nog een routekaart van de tocht, maar alle Osse wijken mogen meedoen.

Organisatie
Vorig jaar werd door corona het idee geboren om een Berenjacht en een Pompoenenjacht te organiseren. Dat bleek, dankzij organisator Dolores Snoeks én enthousiaste Ossenaren, een groot succes. Dit jaar wordt er daarom een Pompoenenjacht in Halloweenstijl georganiseerd in Oss. Simone Aarts, docente Dienstverlening en Producten bij Het Hooghuis, heeft de organisatie op zich genomen. Aarts: “Ik vond de Berenjacht vorig jaar zo’n mooi initiatief. De tocht verbindt mensen. Ik ben er heel trots op dat ik dit jaar de Pompoenenjacht mag organiseren. Mensen werken samen in straten of zelfs hele wijken. En kinderen genieten. Iedereen zet zich samen in om er een feestje van te maken. Er is niets mooiers dan dat.”

Leerlingen helpen mee
Aarts krijgt hulp met de voorbereidingen van haar leerlingen en vrijwilligers. “Mijn leerlingen van D&P hebben de poster voor de Pompoenenjacht getekend en vormgegeven. Ook helpen zij mee om pakketjes klaar te maken voor iedereen die meedoet met de Pompoenenjacht.” En daar blijft het niet bij. Vrijwilligers brengen flyers rond en maken mensen enthousiast om mee te doen. Sommige straten maken een groepsapp aan. Lees meer op pagina 23.

Huishoudens die niet zoveel middelen hebben, maar wel graag willen meedoen aan de Pompoenenjacht, krijgen hulp. Simone Aarts: “Voor deze huishoudens vullen we een kratje met pompoenen en lekkers voor de kinderen. Dat doen we in samenwerking met ‘Eten over Oss’.’

Prijzen te winnen
Voor de deelnemers aan de Pompoenenjacht zijn er leuke prijzen te winnen. Cadeauwinkel CadeauPlus van Het Hooghuis ZuidWest sponsort speelgoedpakketten voor de leukst en griezeligst verklede kinderen. Daarnaast zijn er twee lunchbonnen te winnen van CadeauPlus en een dinerbon van leerrestaurant Het Hoge Huis.

Oproep aan iedereen
Aarts hoopt dat heel veel mensen zullen meedoen aan de Pompoenenjacht: “Ik wil iedereen oproepen om hun huis te versieren in Halloweenstijl. Plaats een pompoen met een lichtje of kaarsje erin voor het raam of buiten in de tuin. De kinderen weten dan dat ze langs mogen komen. Leg buiten op een tafeltje iets (gezonds) lekkers neer voor de kinderen. En geniet vooral van alle griezels die voorbijkomen.”

Opgeven
Mensen die willen meedoen met het versieren van hun huis, kunnen mailen naar pompoenenjachtoss@
outlook.com of via de Facebookpagina van de Pompoenenjacht Oss. Het huis wordt dan opgenomen in de route van de wandeltocht. Wie de tocht mee wil lopen, hoeft zich niet van tevoren op te geven. De route wordt bekendgemaakt via Facebook.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant