Mark Strik
Mark Strik

VESTA’19-trainer: ‘Meer creativiteit en initiatief tonen’

Voetbal 705 keer gelezen

RAVENSTEIN/DEMEN | VESTA’19 wordt door veel trainers gezien als één van de titelkandidaten in de vierde klasse H. Na een overtuigende 6-1 overwinning op Vorstenbossche Boys in de openingsronde, volgde zondag een verrassende 1-0 nederlaag bij NLC’03.

De enige treffer in de wedstrijd viel in de eerste helft, toen Stijn Bijl een rebound binnenwerkte. VESTA’19 probeerde daarna wel om tot serieuze doelpogingen te komen, maar de thuisploeg kreeg de gevaarlijkste kansen. VESTA’19-trainer Mark Strik: “Wij hadden dan wel veel de bal, maar NLC’03 creëerde de beste kansen. We dwongen te weinig af. In de rust heb ik tegen de jongens gezegd dat we meer creativiteit moesten laten zien en meer initiatief moesten tonen. Als je passief op je positie blijft staan en afwacht, dan gebeurt er niets. NLC’03 kon het zo met gemak 90 minuten volhouden en gaven niks weg. Het tijdrekken mogen we niet als excuses gebruiken. Als wij in die situatie zouden zitten, zouden we hetzelfde doen. We moeten het bij onszelf zoeken.” 

Leermomenten
Strik denkt dat er dit seizoen meer tegenstanders zullen zijn die ervoor kiezen om zich in te graven. “Het is dan zaak voor ons om iets te verzinnen. Deze wedstrijd tegen NLC’03 is er een met leermomenten. We hadden er meer aan kunnen doen. Ik kan de jongens overigens qua werklust niets verwijten.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant