De hockeysters van MHC Oss met coach Pepijn van Schooten.
De hockeysters van MHC Oss met coach Pepijn van Schooten.

‘Met zoveel eigen speelsters op dit niveau is uniek’

Sport 809 keer gelezen

OSS | Met een piepjonge selectie wil MHC Oss dames 1 dit seizoen rond plek 6-8 eindigen in de Overgangsklasse. Trainer Pepijn van Schooten ziet veel potentie in de groep. “De meiden passen zich snel aan en zijn leergierig.”

door Leon Voskamp

Van Schooten was de laatste drie seizoenen trainer van de dames van Upward in Arnhem. Bij die vereniging was hij ook jarenlang actief als speler. Vanwege financiële problemen ging de vereniging nog tijdens het seizoen niet verder met de coach. “Ik kreeg via LinkedIn contact met Joep van der Coelen, die vroeg of ik zijn assistent bij MHC Oss wilde worden. Het was een goed gesprek, maar ik sprak ook met een andere vereniging. Ik had een voorkeur voor een functie als hoofdcoach, maar ik werd daar in de wacht gezet. Een aantal maanden later belde MHC Oss weer. Joep was vertrokken naar Hurley en de club wilde mij graag als zijn vervanger. Ik was direct enthousiast.” Zijn komst was midden in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. “Dat heeft voor- en nadelen. Ik stapte binnen bij een nieuwe club in een nieuwe regio en dan is het lekker als alles is geregeld in een voorbereiding. Aan de andere kant ben ik een trainer die het anders aanpakt en dat is wennen voor de speelsters.”

Hecht team
De Elstenaar verwacht van zijn speelsters dat ze als een hecht team opereren. “Ik ga uit van de kracht van het hele team, niet alleen van speelsters die het verschil kunnen maken. Met z’n allen moet de bal worden afgepakt en allemaal moeten ze keihard werken. Iedereen heeft haar taken en we hebben een duidelijk plan. Een aantal wedstrijden hebben we onnodig verloren en teveel goals tegen gekregen. Daarna hebben we als team bij elkaar gezeten en alle punten besproken. Hoe zetten we bijvoorbeeld druk? Ze hebben het uitstekend opgepikt.”

Stabiel in Overgangsklasse
Ambitieus is Van Schooten zeker. “Als we tussen plek zes en acht eindigen, dan hebben we het goed gedaan met deze jonge groep. MHC Oss moet een stabiele vereniging in de Overgangsklasse worden en dat is zeker reëel. Verder hoop ik dat de speelsters zich verder ontwikkelen en nog beter/stabieler worden.” Hij vervolgt: “Persoonlijk hoop ik hier langer te blijven dan alleen dit seizoen, ik ben geen trainer die snel weggaat. We willen hier moois neerzetten voor nu en de toekomst.”

Talent
MHC Oss is een vereniging waarbij de eigen jeugd zeer belangrijk is. Als we naar de huidige selectie kijken, dan zijn vrijwel alle speelsters afkomstig uit de eigen gelederen. “Het is knap en mooi dat MHC Oss met vrijwel allemaal eigen speelsters in de Overgangsklasse uitkomt. Het zijn ook allemaal vriendinnen. Op dit niveau is dat best uniek. Ook als ze studeren en op kamers wonen in bijvoorbeeld Amsterdam, komen ze netjes drie keer per week naar MHC Oss. Vanuit de jeugd krijgen de talenten de kans om mee te trainen met de selectie.” Hij noemt MHC Oss een vereniging met veel betrokken leden. “Zowel Heren 1 als Dames 1 worden goed gevolgd. Je ziet ook dat er bij veel leden meer clubliefde is dan bij diverse andere verenigingen. Er zijn veel vrijwilligers die zich op allerlei vlakken voor MHC Oss inzetten, ontzettend belangrijk voor een vereniging.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant