Rianne van der Steen. (Foto: Justin Houdijk)
Rianne van der Steen. (Foto: Justin Houdijk)

Opening VAN DER STEEN couture studio

Zakelijk 1.246 keer gelezen

OSS | Rianne van der Steen opent op vrijdag 12 november haar onderneming VAN DER STEEN couture studio aan de Kerkstraat 58 in Oss. Tijdens deze feestelijke opening kunnen bezoekers de nieuwe serie couture naaipatronen ontdekken die speciaal voor zijde stoffen zijn ontwikkeld. Ook kunnen ze kennismaken met de experimentele duurzame silhouetten van de kledinglijn STONE-D.

Rianne heeft in samenwerking met zijdewinkel Zijdar een serie couture naaipatronen ontworpen voor zijden stoffen. De luxe papieren naaipatronen zijn verpakt in een stijlvolle enveloppe en zijn voorzien van een uitgebreide stap voor stap beschrijving. De fotografie van de ontwerpen is verzorgd door Eyequote op verschillende locaties binnen de gemeente Oss.

Silhouetten
Ze werkt aan een experimentele serie comfortabele silhouetten voorzien van unieke handgemaakte prints. De ontwerpen van deze silhouetten worden volledig uitgevoerd in de gemeente Oss. Het gehele proces van het inkopen van het materiaal, het snijden van de stof, het handmatig printen en verwerken van de kleding gebeurt allemaal op fietsafstand om de ecologische voetafdruk zo ver mogelijk te verkleinen.

Couture
Rianne maakt unieke kledingstukken op maat. “Ik ga tijdens het ontwerpproces op zoek naar de juiste pasvorm, kleuren, materialen en afwerking voor het kledingstuk, passend bij het figuur, uitstraling en levensstijl van de klanten.”

Masterclasses
Als ontwerper van kleding in het bijzonder is ze bezig met de technische constructie van kleding en heeft als voormalig docent aan Academie Artemis veel ervaring in het overbrengen van haar kennis en kunde van modetechnieken aan geïnteresseerde modemakers. Ze verzorgt Masterclasses in het TextielMuseum en modevakopleidingen. “Ik vind het leuk om ideeën om te zetten in driedimensionale kledingstukken. Kleding is continue in beweging. Als technisch ontwerper weet ik de naden op de juiste manier binnen een ontwerp te plaatsen.” 

Opening
Bij de opening op 12 november is burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans aanwezig. 

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant