Onder d'n Plag. (Foto: www.sddl.nl)
Onder d'n Plag. (Foto: www.sddl.nl)

Kunsthistoricus vertelt in Demen over Westerse kunstgeschiedenis

Algemeen 249 keer gelezen

DEMEN | Kunsthistoricus Lennart Willems verzorgt dinsdag 9 november zijn eerste college in Gemeenschapshuis Onder d’n Plag aan de Osstraat 11 in Demen. De twee andere avonden zijn op 23 november en 7 december. 

De drie colleges ‘Introductie in de Westerse kunstgeschiedenis’ gaan over wat kunstgeschiedenis is en behandelen belangrijke kunstwerken van de oude Grieken tot het heden. Willems laat deze kunstwerken zien in een PowerPoint-presentatie en geeft daarbij informatie. Het gaat hier om kunst en architectuur uit Europa en Amerika. Altijd al willen weten wat het verschil is tussen een Griekse en een Romeinse tempel? Wat er precies te zien is op een middeleeuws altaarstuk van Hiëronymus Bosch? Of wat er eigenlijk bijzonder is aan de werken van Picasso? De zaal is open vanaf 19.00 uur en de aanvangstijd is 19.30 uur. Het college zal rond 21.00 uur zijn afgelopen, waarna nog de gelegenheid is om na te praten en wat te drinken.
De kosten voor het drieluik bedragen 28,50 euro. Inschrijven kan tot en met 5 november via vandepartij@onderdnplag.nl. Onder d’n Plag volgt de op dat moment geldende regels van het RIVM met betrekking tot corona.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant