Gemeenschapshuis De Bongerd.
Gemeenschapshuis De Bongerd.

Gemeente werkt mee aan nieuw sociaal hart van Macharen

Algemeen 618 keer gelezen

MACHAREN | Een nieuw gemeenschapshuis, de tennisvereniging die gaat uitbreiden en een nieuw clubhuis krijgt en op de leegstaande voetbalvelden zo’n vijftig woningen. Zo zien kort samengevat de plannen voor nieuwbouw in Macharen eruit. De gemeente Oss stemt in met het uitwerken van een scenario gericht op een integrale aanpak van verschillende ontwikkelingen in het dorp.

De twee voetbalvelden worden sinds 2014 niet meer gebruikt nadat de fusieclub MOSA’14 in Oijen ging voetballen. Op het terrein komen zo’n vijftig nieuwe woningen. Mogelijk dat er in 2023 al gebouwd kan gaan worden. Voor een goede ontsluitingsweg voor de woningen gaat het huidige gemeenschapshuis De Bongerd naar de grond. De nieuwbouw komt op het speelterrein naast het gemeenschapshuis. De nieuwe Bongerd moet een plek voor jong en oud zijn met allerlei activiteiten.
Voor tennisvereniging LTC de Brug betekent het dat de tenniskantine verhuist naar de leegstaande voetbalkantine. Hiernaast komt het hoofdveld te liggen. Ten zuiden van het clubhuis komen twee padelbanen, een wens van de vereniging.

Financiën
Voor het breed ontmoeten in Macharen is in de programmabegroting voor 2022 1,5 miljoen euro opgenomen. De raad heeft met de vaststelling van de prioriteitennota prioriteit aan ontmoeten in Macharen gegeven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant