Juffrouw Ans Thelosen neemt na jaren van trouwe dienst afscheid van haar Beugense klassen.
Juffrouw Ans Thelosen neemt na jaren van trouwe dienst afscheid van haar Beugense klassen. Foto: Mans Pere

Juf Ans neemt afscheid van Onze Bouwsteen

Algemeen 1.422 keer gelezen

BEUGEN | Iedereen die op de Beugense basisschool Onze Bouwsteen heeft gezeten kent juffrouw Ans Thelosen. Ruim 31 jaar stond ze voor de klas bij groep 3 en de kleuters. Met ingang van de zomervakantie zal juf Ans een punt zetten achter haar in totaal bijna 40 jaar lopende schoolcarrière. Of toch niet helemaal…? 

“Het zou eigenlijk een verrassing moeten zijn. Maar de puzzelstukjes beginnen al een klein beetje op hun plek te vallen” Enthousiast spreekt Juf Ans over de voor haar georganiseerde afscheidsdag, woensdag 14 juli. Met taart, leuke activiteiten en een toespraak van wethouder Willy Hendriks - van Haren trok Onze Bouwsteen alles uit de kast om een geweldig afscheidsfeest voor juf Ans te organiseren.

“Ik geniet ontzettend van de jonge kinderen en de verwondering op hun gezicht. Om dat te mogen aanwakkeren, dat vind ik écht geweldig” vertelt de ervaren kinderdocente over haar loopbaan. “Ik heb in het begin lesgegeven aan groep 3. Het proces van dichtbij mogen zien hoe kinderen leren lezen, dat is echt ontzettend mooi. Maar juist de tijd bij de kleuters was er nog ééntje waarin alles mocht. Dat was juist ook erg leuk.”
Die verwondering op de kinderlijke gezichtjes zijn voor juf Ans dusdanig waardevol dat ze er echter nog niet volledig met pensioen gaat. Na de zomer blijft ze nog enkele dagen werkzaam bij de peuters.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant