Het duo Ossianis treedt zaterdagavond 14 augustus op in Mook
Het duo Ossianis treedt zaterdagavond 14 augustus op in Mook Foto: Eigen foto

Orlando Festival strijkt voor het eerst neer in Mook

Kunst en cultuur 284 keer gelezen

MOOK | In de lokale parochiekerk van Mook laat stichting Kamermuziek Mook en Middelaar muziekliefhebbers kennismaken met het Orlando Festival. Op zaterdag 14 en zondag 5 augustus zijn er drie uitvoeringen in de  sfeervolle kerk.

Het Orlando Festival is een internationaal kamermuziekfestival dat sinds 1982 jaarlijks op Rolduc (Kerkrade) in Limburg resideert. Op diverse plaatsen in Zuid-Limburg worden regioconcerten verzorgd door jonge professionele ensembles die les krijgen van de Orlando-coryfeeën. Dit jaar spreidt het festival voor het eerst zijn vleugels uit tot in de Top van Limburg.
Op zaterdag 14 augustus wordt om 20.00 uur gestart met Duo Ossianis. Het tweetal bestaat uit Oxana Thijssen (harp) en Kasper Schonewille (piano). Het programma omvat werken van Ignaz Pleyel, Ferdinand Ries, Frédéric Chopin, Carl Czerny en Elias Parish-Alvars.
Op zondag 15 augustus treedt het Britse Larisa Trio op. Eliette Harris (viool), Rosie Spinks (violoncello) en Jasmin Allpress (piano) verzorgen twee concerten. Om 16.00 uur is er een (familie)concert, met een aangepast tarief voor kinderen. Op het programma staat werk van Franz Joseph Haydn en Amy Beach. Om 20.00 uur volgt het optreden met werk van Ludwig van Beethoven en Johannes Brahms. Kaarten via kamermuziekmookenmiddelaar.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant