Afbeelding

[COLUMN} ‘Is de SP gek? Of zijn wij met zijn allen van het padje?’

Column 547 keer gelezen

Wetenschappelijk kan ik het niet aantonen. En ook proefondervindelijk heb ik geen sterk verhaal. Want ik heb geen baby en geen borsten, althans niet dusdanig dat een pasgeborene er zich aan kan laven. Maar toch. Ik heb het idee dat er in deze regio honderden plekken te vinden zijn waar een moeder in alle rust – in het openbaar, doch discreet – de baby aan de borst kan leggen.

Maar volgens de Boxmeerse tak van de SP hebben we hier met een probleem te maken. Als de SP de absolute macht gaat grijpen in de nieuwe gemeente Land van Cuijk, zullen er stickers komen op alle gelegenheden waar borstvoeding gegeven kan worden. Ik wacht op het moment dat de borstvoeding-onvriendelijkheid van onze wereld als een van de grootste problemen kan worden aangemerkt. Dan zal definitief aangetoond zijn dat we een rijk, verwend, volgevreten volkje zijn.

Is de SP gek geworden? Of zijn wij met zijn allen van het padje als we zoiets simpels niet zonder sticker kunnen tackelen? De vrouw die er niet in slaagt ergens in een openbare ruimte een rustig hoekje te vinden om de kleine zijn menu voor te schotelen, heeft volgens mij zelf een probleem. Of ben ik nou weer de man die niets van het fenomeen vrouw begrijpt?

De SP vindt dat ze het nu in het Boxmeerse gemeentehuis goed geregeld hebben. Daar is een vergaderruimte beschikbaar waar de gordijnen dicht kunnen. Tja, als je gaat eisen dat in elke horecagelegenheid in het Land van Cuijk en Noord-Limburg de zogende vrouw achter een gordijn moet kunnen zitten, dan hebben we nog even wat te vertimmeren. En vrees ik dat je de onder druk gezette horecabazen de gordijnen injaagt. Die zijn al trots als ze een fatsoenlijk mindervalidentoilet tot beschikking hebben. Als ik moet kiezen tussen een ordentelijke plek voor de mindervalide en een afzonderlijke ruimte voor de naar moedermelk verlangende baby, dan weet ik het wel. Die baby redt het heus wel in ons weldadige land.

Rest me om de actievoerders van de SP nog wel even te wijzen op hun niet gendervriendelijke taalgebruik, althans volgens een door politieke correctheid dol geworden meute. Van dit doorgeschoten deel van onze mensheid mogen we niet meer van moedermelk spreken. Mensenmelk moet dat zijn.

We zijn inderdaad van het padje.

Koos

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant