Wordt u ontspannen van breien?
Wordt u ontspannen van breien?

Wat doet u in uw vrije tijd?

Algemeen 295 keer gelezen

MILL | Men leert de mens het beste kennen door wat hij met zijn vrije tijd doet. “En wat doe je in je vrije tijd?” is echter een vraag die we nooit stellen bij een eerste ontmoeting. Doen we dit niet omdat we de vraag onbelangrijk vinden, of is deze vraag te persoonlijk? Het antwoord ligt bij het Senioren Hobby Centrum-Mill! Het SHC bestaat helemaal uit vrijwilligers. Deelnemers uit liefst 28 dorpen rondom Mill komen bij elkaar om hun passie te delen. “We hebben meer dan 20 hobby mogelijkheden, zowel overdag als in de avonduren. Samen bezig zijn met een hobby, terwijl er altijd een deskundige teamleider aanwezig is om je te begeleiden.”

Als je mensen echter beter leert kennen, dan merk je hoe belangrijk vrijetijdsbesteding of hobby’s kunnen zijn. Vol passie vertellen mensen over hun hobby of verzameling. Je ziet de glinstering in hun ogen en je weet dat het belangrijk voor hen is. Kenmerk van een goede vrijetijdsbesteding is dat iemand de tijd vergeet. Vrijetijdsbesteding maakt ons letterlijk vrij naar lichaam, geest en ziel. We kunnen ons daardoor weer opladen, onze energie gaat weer stromen. Waar de ene houdt van astronomie en daar talloze boeken over leest, is een ander gepassioneerd van fotograferen, auto’s en motoren. Waar de ene houdt van poppenhuizen of handwerken kan een ander genieten van op stap gaan. Soms laten hobby’s een hele andere kant van iemand zien. Dat is het mooie van vrije tijd. Het geeft de mens de mogelijkheid en de ruimte om iets anders te doen. Om zich op een ander terrein in het leven te ontwikkelen en te ontplooien. Vaak is dat iets waar we op latere leeftijd nog veel plezier van hebben.

Nieuwsgierig of er iets voor je bij is bij het SHC in Mill? Kijk op de site voor een overzicht van alle hobby’s. Bel of mail Ans Bardoel leden administratie 06-34484961 info@seniorenhobbycentrum.nl / www.seniorenhobbycentrum.nl /www.jeugdhobbycentrum.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant