Nellie nodigt mensen uit om te dansen.
Nellie nodigt mensen uit om te dansen.

Staand en zittend dansen

Algemeen 353 keer gelezen

Op 7 september was het weer voor het eerst werelddansen in Overloon. Docente Nellie Nabuurs was blij dat de groep weer opstart. “Als docente zijn we nodig om senioren in beweging te houden en gelukkig kunnen we nu weer van start”, vertelt Nellie. Een aantal deelnemers kunnen door gezondheidsredenen niet meer deelnemen of gestopt zijn bij het werelddansen. Hierdoor is de samenstelling in de groep, wat betreft de mobiliteit, veranderd. Het doel van de docent is om iedereen zolang mogelijk, op een verantwoorde manier, in beweging te houden. We zijn daarom overgestapt naar het zit/combi dansen. Dit is een bewegingsactiviteit op muziek. Zittend vanuit een stoel worden de dansbewegingen uitgevoerd en gecombineerd, samen met de lopende dansers. Daarbij kunnen de deelnemers zelf aangeven of ze gebruik willen maken van een stoel of niet, maar als de mogelijkheid het toelaat, dan kunnen ze ook nog afwisselen. Wel is het even wennen voor sommigen maar al doende leert men. Ja, ook op die leeftijd. 

Het programma is goed in elkaar gezet. De staande dansers dansen met de zittende dansers verschillende danspassen in de maat en op ritme wisselen de danser onderling. Echt mooi om te zien. Dan een stapje verder, met muziek. Een mooie polka had Nellie uitgezocht en na even koud watervrees was het een genot om naar te kijken. En ook de deelnemers genoten weer van het dansen op de muziek. Geweldig toch dat het zo kan.
Samen in beweging, met daarbij DENKEN en DOEN, is een gouden combinatie.
Muziek nodigt uit om in beweging te komen.

Nellie heeft voor het werelddansen een opleiding gevolgd voor MBvO dans. Dit is een opleiding die gericht is om op een verantwoorde manier les aan senioren met hun bijkomende problematiek, op lichamelijk, geestelijk en sociaal gebied, te geven.

De les zal gegeven worden op de dinsdag van 13.00 tot 14.00 uur. Dat is een uurtje eerder dan andere jaren. Nellie en haar dansers nodigen iedereen uit om kennis te maken met deze vorm van bewegen. Deze dansactiviteit voor senioren vindt plaats in MFC De Pit te Overloon.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant