Jos van der Kooy speelt op dinsdagavond 10 augustus in de Sint-Janskathedraal in den Bosch befaamde orgelwerken van onder andere Bach, Reger en Franck.
Jos van der Kooy speelt op dinsdagavond 10 augustus in de Sint-Janskathedraal in den Bosch befaamde orgelwerken van onder andere Bach, Reger en Franck. Foto: Orgelkring Henk Niehoff

Orgelconcert Jos van der Kooy in de Sint-Jan

Kunst en cultuur 162 keer gelezen

DEN BOSCH | Op dinsdagavond 10 augustus speelt organist Jos van der Kooy op het vermaarde groot orgel van de Sint-Janskathedraal in Den Bosch.

Organist Jos van der Kooy (Rotterdam, 1951) is meer dan een halve eeuw actief in het Nederlandse en internationale muziekleven. Sinds 1 januari 2020 is hij cantor en organist van de Remonstrantse Arminiuskerk in het centrum van Rotterdam. Daarvoor was hij onder andere organist op het beroemde orgel van Haarlem.

Van der Kooy speelt op dinsdagavond 10 augustus befaamde orgelwerken van onder andere Bach, Reger en Franck. Daarnaast trakteert hij het Bossche publiek op twee bijzondere werken van de Brabantse Daan Manneke en ook een eigen improvisatie.

Het concert in de Sint-Janskathedraal begint om 20.00 uur en de entree bedraagt 10 euro per persoon. In verband met de coronamaatregelen dient u zich vooraf voor het orgelconcert aan te melden op de website: www.stjanskathedraal-orgelconcert.nl.

Orgelkring Hendrik Niehoff

De stichting Orgelkring Hendrik Niehoff presenteert in de zomermaanden orgelconcerten op het grote orgel van de Kathedrale basiliek van Sint-Jan in ‘s-Hertogenbosch. Aanvullende informatie over deze concerten en het orgel vindt u op de website: www.stjanskathedraal-orgelconcert.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant